Algemeen

Sinterklaas welkom geheten door de nieuwe burgemeester

ALMELO - Ondanks dat Het weer een klein beetje tegen zat stonden ook dit jaar weer duizenden kinderen met hun familie langs de kade bij de rechtbank om de Sint welkom te heten in Almelo. Voor waarnemend burgemeester Mirjam van ’t Veld was het haar eerste grote kennismaking met het Almelose publiek. Enthousiast nam ze de goedheiligman mee naar het podium waar zij en de Sint Almelo even toespraken. 

Naast Sinterklaas kwamen ook maar liefst 130 Pieten mee naar Almelo. Sommigen zongen vooraf al het hoogste lied en dansten uitbundig in het rond. Vele kinderen in Sint of Pietenkleding zongen mee. De Sint vertelde aan de burgemeester dat hij deze keer de speciale sjerp met drie ruiten droeg. De Sint maakte een rondje langs de kade en liet zich door de regendruppels niet weerhouden.

Daarna zet de stoet met mensen koers naar de binnenstad en daarbij volgden ze de koets van Sinterklaas. De Sint maakte een rondrit en trok te voet over de markt. Op de Koornmarkt waren er verschillende optredens en werden vele Sinterklaas gerelateerde liederen gezongen en gespeeld.

Om 15.00 uur opende de Sint samen met de burgemeester het Sinterklaashuis waar hij de komende weken verblijft. Alle kinderen mogen op bezoek komen bij de Sint in zijn Sinterklaashuis dat zich bevindt in het voormalige ANWB pand naast Nielz. Het huis was natuurlijk op de aankomstdag geopend. Ook op de volgende dagen mogen de kinderen op bezoek komen:

Zaterdag 25-11: 12.00 tot 17.00 uur

Zondag 26-11: 13.00 tot 16.00 uur

Zaterdag 2-12: 12.00 tot 17.00 uur

Kinderen mogen natuurlijk met de Sint en de Pieten op de foto en een kleurplaat kleuren of een Sinterklaatsmuts maken mag ook. Kortom er is van alles te doen in het Sinterklaashuis.