Algemeen

Slagerij Hemmer al twintig jaar de ambachtelijke slager in Geesteren

GEESTEREN - Het is twintig jaar geleden dat de Geesterse broers Jan en Gerard Hemmer begonnen met hun slagerij in het dorpshart van Geesteren. Door de jaren heen waren er de nodige veranderingen in het vakgebied, waar het familiebedrijf met hun aanbod goed op inspeelde. Met ambachtelijk en vers kwaliteitsvlees uit de regio werd Slagerij Hemmer een begrip in de gemeente Tubbergen en omstreken. 

Slagerijbroers

“Een spontane actie van ons tweeën is het mee begonnen”, zegt Jan Hemmer. “Wij komen beide van het platteland in Geesteren en het slagersvak zat er altijd al een beetje in. Als 16-jarigen zijn we in het vak gerold bij een slager in de buurt. Beide zijn we daarna bij verschillende ambachtelijke slagers in de omgeving aan het werk gegaan. Dat hebben we zo’n tien tot vijftien jaar gedaan tot we voor onszelf wilden beginnen in eigen dorp. We wilden zelfstandig en vrij zijn, zelf dingen bedenken en ontwikkelen. Op een gegeven moment was er geen slager meer in Geesteren. Het dorp heeft een slager, bakker, supermarkt en paar winkels nodig. Dat is de basis. Er was een plek vrij midden in het dorp, dat was de perfecte locatie. Toen was de keuze snel gemaakt. Het dorp was blij dat ze weer een slager hadden, vooral met een paar jongens uit Geesteren. Vanaf het begin liep het dan ook goed. De coronacrisis en energiecrisis heeft iedereen last van, dat was voor ons ook geen gemakkelijke periode. Maar we hebben nooit spijt gehad en zijn blij met waar we nu staan.”

De kwaliteit van vers

De slagerij aan de Dorpsstraat 58 is elke maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.30 en 13.30 tot 18.00 uur, en op zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur geopend. Iedereen kan er dan terecht voor het beste vlees, de fijnste vleeswaren en de lekkerste producten en ingrediënten om te koken. “Dat begint bij ons bij het selecteren van het juiste vlees en de beste ingrediënten”, vervolgt Hemmer enthousiast zijn verhaal. “Puur, eerlijk, vers en lekker uit de eigen regio. Al ons rundvlees betrekken wij van de Gildehoeve. Mals en zacht rundvlees, met veel smaak en mooi rood van kleur van mesters uit Twente. Eigenlijk wel logisch als je bedenkt hoe lekker rundvlees is. En dan hebben we het zeker niet alleen over de kogelbiefstuk en het rundergehakt, maar ook over al dat heerlijke stoofvlees dat het rund ons biedt. Daarnaast maken wij het meeste zelf. Ambachtelijk, met liefde voor het vak en elke dag opnieuw, dus elke dag vers. Lekker, gezond en gevarieerd. Het verschil proef je direct; kwaliteit van het huis. Wij hebben een ruim assortiment voor een heerlijke maaltijd, om zelf te koken, voor een tussendoortje of wanneer mensen visite krijgen. Voor elke gelegenheid heeft Slagerij Hemmer het product of de juiste ingrediënten.

We begonnen destijds al met een eigen worstmakerij, daar kwamen later de catering en complete maaltijden bij. Er wordt hier steeds meer gekookt. Wij koken maaltijden die we in de winkel hebben liggen en bezorgen. Daarin hebben we keuze uit vijftien soorten, van pasta tot stamppot. Dat zijn verse kant en klaar maaltijden die zes dagen houdbaar zijn. Ook hebben we veel snackartikelen voor het weekend zoals wraps, gevulde stokbroodjes en noem maar op.

De mensen gaan steeds meer voor de snelle hap en makkelijke maaltijden thuis. Daarbij hebben we kwaliteitscatering; tapasplanken, hapjesschalen buffetjes enzovoorts. Zomerdag verzorgen we barbecues, daar is ook volop vraag naar. De mensen willen kwaliteit, een goed stukje rund- en varkensvlees. Naast het barbecueseizoen zijn Pasen en Kerst de drukste perioden van het jaar. Met Kerst verzorgen we veel vleespakketten naar wens.”

Open Eettafel

Voor de ouderen organiseert Slagerij Hemmer elke dinsdag en donderdag van 12.00 tot 13.30 uur de Open Eettafel in de Aanleg. “Speciaal voor de senioren is er de Open Eettafel waarbij ze voor een tientje een ambachtelijke maaltijd kunnen eten. Dan hebben ze een voorafje, hoofdgerecht en nagerecht. De Open Eettafel is er al een aantal jaren en wordt verzorgd door vrijwilligers. Senioren die graag mee willen doen kunnen zich bij ons opgeven via tel. 0546-633660”, aldus Hemmer.

Befaamde droge worst en rauwe ham

“Na twintig jaar zijn we zeer tevreden met waar we nu staan. We zijn een begrip in gemeente Tubbergen en omstreken geworden. Mensen komen uit de wijde omtrek voor het varkens- en rundvlees uit de regio. Vooral met onze droge worst en rauwe ham genieten we regionale bekendheid. De kwaliteit is goed, er is veel keuze en wij zijn nuchter en makkelijk. Dat wordt gewaardeerd, dat blijkt wel uit de klantenaantallen. We hebben ook een eigen spaarpas waar de mensen leuke dingen voor kunnen krijgen. We zijn een familiebedrijf met een aantal ervaren dames en zaterdaghulpen. Zij kunnen klanten adviseren en tips geven over het bereiden van producten. Voor de toekomst hoop ik dat we een gezond familiebedrijf blijven en dat ze in Geesteren en omstreken nog gewoon een slagerij mogen hebben”, besluit Hemmer.