Algemeen

Burgemeester Van ‘t Veld maakt op 8 december de winnaar bekend

Stadsboerderij Beeklust, Stichting Almelo Events en Stichting Kunst Punt genomineerd voor Stadsprijs Almelo 2023

ALMELO - Stadsboerderij Beeklust, Stichting Almelo Events en Stichting Kunst Punt zijn genomineerd voor de Stadsprijs Almelo 2023. Burgemeester Mirjam van ’t Veld maakt op vrijdagmiddag 8 december in het stadhuis bekend wie van deze drie genomineerden zich winnaar mag noemen van de Stadsprijs Almelo 2023. Het is dit jaar de 14de keer dat de Stadsprijs Almelo wordt uitgereikt.

De oproep om kandidaten voor te dragen voor de Stadsprijs leverde meer dan 167 inzendingen op. In totaal werden 23 kandidaten voorgedragen. Hieruit selecteerde de commissie Stadsprijs 3 genomineerden. Alle genomineerden waren erg verrast met het bericht van commissievoorzitter Marjolein Wessels dat ze tot de drie genomineerden behoren.

Geldprijs voor alle 3 genomineerden

Sinds 2021 worden alle 3 genomineerden, en niet alleen de winnaar, beloond met een geldprijs. Dit maakt de waarde van een nominatie nog groter. De eerste prijs ontvangt €2.000. De 2e prijs €1.000 en de 3e prijs krijgt €500. Het bedrag moet altijd ten goede komen aan de Almelose samenleving. Het kunstwerk van Robert Jansen dat bij de Stadsprijs Almelo hoort, wordt een wisselbokaal en is daardoor 2 jaar in het bezit van de winnaar.

Stichting Kunst Punt Almelo

Op 16 maart 2023 werd Stichting Kunst Punt Almelo opgericht. De stichting behartigt de belangen van beeldende kunstenaars in Almelo. Sinds begin dit jaar bevinden zij zich in de binnenstad aan de Grotestraat. Lokale kunstenaars kunnen hier hun werk exposeren en verkopen. Ruim 40 Almelose kunstenaars werken inmiddels samen in dit unieke initiatief.

Stadsboerderij Beeklust

Ook genomineerd is de Stadsboerderij Beeklust. De stadsboerderij is een begrip in Almelo. Het is een gastvrije plek die voor jong en oud toegankelijk is en waar iedereen kan genieten van het buiten leven. Dat de boerderij gerund wordt door de Twentse Zorgcentra maakt het nog meer een plek voor iedereen.

Stichting Almelo events

Stichting Almelo events is organisator van een aantal grote evenementen die voor reuring in en rondom het centrum van Almelo zorgen. Hiermee trekt de organisatie volop mensen naar de stad en bieden ze inwoners en bezoekers een geweldige beleving. Dit alles gebeurt mede door de inzet van vele vrijwilligers. Het zijn de mensen van Almelo Events die met elkaar zorgen dat er in Almelo altijd wat te doen is. 

Commissie Stadsprijs Almelo

Kim Novak, Brian van Loo, Randy van Lingen, Niels Mulder en Joost Tiemersma vormen samen met voorzitter Marjolein Wessels de onafhankelijke commissie Stadsprijs.