Algemeen

Tourrally levert mooie opbrengst voor Voedselbank op

ALMELO - Het was een prachtige dag voor autoliefhebbers en revisiepartners tijdens de derde editie van de Actronics Tourrally. De parkeerplaats bij het hoofdkantoor in Almelo vulde zich rond het middaguur met een bonte verzameling glimmende bolides, variërend van klassieke auto's uit de jaren dertig tot de nieuwste sportmodellen. Het evenement bracht meer dan negentig enthousiaste teams samen voor een rit door het Twentse landschap.

De rally startte bij het Actronics hoofdkantoor, dat diende als zowel start- als finishplaats. De route van ongeveer 110 kilometer voerde de teams door karakteristieke slingerende wegen, glooiende landschappen, bosrijke gebieden en historische boerderijen. De deelnemers kregen onderweg verschillende uitdagingen voor de kiezen, waaronder kennisopdrachten. Deze proeven en puzzelopdrachten zorgden voor een extra uitdaging en waren tevens bepalend voor de eindscore. De eerste tussenstop vond plaats bij IJsboerderij ’t Groot in Tilligte, waar de deelnemers genoten van een verse ijscoupe. De route voerde verder door het Twentse landschap in de regio Ootmarsum, waarbij de teams langs kenmerkende locaties zoals Landgoed Singraven en het Lutterzand trokken. De tweede tussenstop vond plaats op de parkeerplaats bij de Weerselose Markt, waar de kennisproef plaatsvond. Na het voltooien van de uitdagende proeven en het oplossen van de puzzels, bereikten de teams de finish. De dag werd feestelijk afgesloten met een zomers diner en een barbecue onder een festivaltent, waar de winnaars van de rally en de schoonheidscompetitie bekend werden gemaakt. Naast de gezelligheid en de competitie had de dag ook een charitatief doel. Dankzij de bijdragen van alle deelnemers en sponsors werd een mooi bedrag opgehaald voor de Voedselbank Almelo, waarmee die lokale gezinnen in nood kan ondersteunen.

Winnaars Best of Show competitie

- Classic (tot en met 1984): Autobedrijf Mebu uit Nootdorp met een Ford Escort uit 1979 - Youngsters (1985-2004): Garage Erik van Wijk uit Badhoevedorp met een Volkswagen Golf uit 1993 - Modern (vanaf 2005): Mechanisatie Kerling uit Katwijk met een BMW M4 uit 2014 Daarnaast kreeg Vakgarage WK Auto’s uit Leiden revisiecheques voor het winnen van de Tourrally door de maximale score in de puzzelopdrachten te behalen. Hiermee loste de rally helemaal de verwachting in als ontspannen en gezellig evenement om te netwerken, van auto's te genieten en prachtige landschappen te verkennen. Thijs Kamp van de organisatie vatte de dag perfect samen: “Na de beperkingen van de afgelopen jaren is het fantastisch om zoveel enthousiasme en passie te zien bij onze partners. Auto’s zijn niet alleen ons werk, maar ook onze passie, en het is geweldig om dit met elkaar te kunnen delen. Bovendien zijn we erg trots dat we een mooi bedrag hebben kunnen inzamelen voor de Voedselbank Almelo, waarmee we een positieve bijdrage kunnen leveren aan onze lokale gemeenschap.”