Algemeen

Woonzorglocatie wordt fasegewijs vernieuwd

Tweede nieuwe vleugel Het Meulenbelt opgeleverd

ALMELO -  Vorige week is de tweede nieuwe vleugel van woonzorglocatie Het Meulenbelt opgeleverd. De tweede fase van het nieuwbouwproject is hiermee afgerond. Dit betekent dat er weer een stap is gezet in de vernieuwing van Het Meulenbelt. De nieuwe vleugel bestaat uit 57 eenpersoonsappartementen (studio’s) met eigen sanitair. De cliënten van de psychogeriatrische (PG) afdeling van Het Meulenbelt verhuizen over een aantal weken naar deze nieuwe afdeling. In de tussentijd wordt de afdeling ingericht en klaargemaakt voor de ingebruikname. Om te vieren dat de tweede vleugel is opgeleverd, was er voor bewoners en medewerkers van Het Meulenbelt iets lekkers bij de koffie.

Van links naar rechts: Willy Belshof (Raad van Bestuur) – Dhr. van den Brink (bewoner nieuwe vleugel) – Martine Dijkstra (regiomanager TMZ) tijdens de officiële openingshandeling.

Regiomanager Martine Dijkstra van TMZ is enthousiast. “Deze tweede nieuwe vleugel sluit naadloos aan op de eerste nieuwe vleugel, waardoor de binnentuin in het midden nu ook vorm krijgt. De cliënten hebben straks een prachtig appartement met eigen sanitair, kunnen gebruik maken van de mooie huiskamer en kunnen nog meer genieten van het uitzicht en het wonen in een groene omgeving. Bovendien hebben de bewoners zelf mogen meedenken over een warme aankleding, waardoor zij zich straks hopelijk snel thuis voelen op hun nieuwe plek.”

Fase 2

In juni vorig jaar werd er gestart met deze tweede fase van de nieuwbouw door TMZ, Dura Vermeer Bouw Hengelo en Hoppenbrouwers Techniek Almelo. In december werd het bereiken van het hoogste punt gevierd. Mark Kranenbarg, hoofd vastgoed bij TMZ: “De nieuwe vleugel van de woonzorglocatie is volgens de nieuwste inzichten en maatstaven op het gebied van ouderenzorg en duurzaamheid ontworpen en gerealiseerd. Het nieuwe complex is straks volledig gasloos dankzij gebruik van bodemwarmte. Daarnaast zijn er diverse gebouwautomatisering- en controlesystemen toegepast waardoor een duurzaam, gezond en comfortabel binnenklimaat wordt gerealiseerd.” In totaal nam de realisatie van de nieuwe vleugel ruim een jaar in beslag en loopt hiermee volgens schema. Binnenkort wordt er gestart met de sloop van een van de bestaande vleugels om ruimte te maken voor de nieuwbouw van fase 3.

Fasegewijs

De vernieuwing van Het Meulenbelt wordt fasegewijs uitgevoerd en duurt in totaal vijf jaar. Naar verwachting is de oplevering in 2026. Het Meulenbelt gaat weer dezelfde doelgroepen huisvesten als dat op dit moment het geval is. De locatie telt dan 185 éénkamerappartementen met eigen sanitair. Het nieuwe woonzorgcomplex is ontworpen door architect Hans Groenewegen.

TriviumMeulenbeltZorg

Binnen TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) zetten ruim 2600 medewerkers en 1600 vrijwilligers zich dagelijks in om ouderen en chronisch zieken goede en persoonlijke zorg te bieden. In haar moderne en duurzame woonzorgcomplexen en bij mensen thuis biedt TMZ onder andere verpleging, verzorging,

begeleiding en personenalarmering. TMZ is actief in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Tubbergen en Twenterand. De relatie tussen cliënten, medewerkers en andere betrokkenen staat centraal. Samen maken wij de zorg persoonlijk. Meer informatie over TMZ is te vinden op www.triviummeulenbeltzorg.nl.