Algemeen

Uitreiking vouchers ZGT Wetenschapsfonds en CMS 2023

ALMELO - Op dinsdag 16 mei vond bij ZGT de feestelijke uitreiking van de vouchers van het ZGT Wetenschapsfonds en CMS 2023 plaats. De vouchers worden elk jaar uitgereikt en zijn onderdeel van het Wetenschapsfonds. De winnaars ontvingen de vouchers uit handen van Hilde Dijstelbloem (voorzitter Raad van Bestuur ZGT) en Ad Claassen (Coöperatie Medisch Specialisten).

Dit jaar zijn de volgende collega’s en voorstellen beloond met een voucher:

Femke Kleijsen (junior onderzoeker): Veerkracht van kwetsbare ouderen met een heupfractuur: is er een relatie tussen handknijparbeid, urine-excretie van creatinine en een voorspoedig herstel na operatie?

Rowan Knulst (chirurg): De stadiëring van lobulaire borsttumoren met bewezen lymfekliermetastasen: FAPI versus FDG

Goos Laverman (nefroloog), presentatie door Christina Gant: Vermijdbare nierschade een halt toe roepen: AKI PATROL (in-hospital acute kidney injury prevention and treatment by automated clinical support algorithms)

De CMS-voucher ging dit jaar naar Judith Waldner (technisch geneeskundige): Borstreconstructie met eigen weefsel na borstkanker: schade beperkend weefsel oogsten met soft-tissue modulatie

“Dit is voor vele onderzoekers van ZGT het hoogtepunt van het jaar. Met de uitreiking van deze vouchers blijven we wetenschap stimuleren, om dit zo op het hoogste niveau te behouden. Het is de kroon op het werk voor de onderzoekers van de vier vouchers die we vandaag uitreiken.”