Algemeen

Voedselbank wil graag geoliede machine blijven

ALMELO - Ongeveer honderd vrijwilligers zijn wekelijk en vooral op vrijdag, actief om bijna tweehonderd gezinnen in Almelo van een goede maaltijd te voorzien. “We redden ons meestal wel maar er is ook nog wel wat verloop wat vrijwilligers betreft. Momenteel kunnen we heel goed een tweede coördinator logistiek en vervoer gebruiken. Daarnaast zijn we op zoek naar een extra man of vrouw die het beheer van de voorraad op zich neemt”, geeft Peter van Kesteren aan.

Peter van Kersteren is sinds een jaar bestuurslid van de Voedselbank. “Ik doe het met veel plezier en probeer zoveel mogelijk tussen vrijwilligers te staan. Zo gaven ze aan dat goede jassen in de kou welkom zijn. Dit probeer ik dan op korte termijn ook te regelen”, aldus van Kesteren. Binnen afzienbare tijd gaat hij met pensioen en dan hoopt hij nog meer tijd in zijn vrijwilligerswerk bij de Voedselbank te kunnen steken.

Het aantal gezinnen dat een beroep doet op de Voedselbank neemt na een tijdelijke afname weer toe. Gedurende de hele week rijden vrachtwagens heen en weer om overal etenswaren op te halen. Frans bijvoorbeeld kent heel veel instellingen, bedrijven en mensen en weet waar hij iets kan halen. Ingrid is al ruim vijftien jaar actief als vrijwilliger binnen de voedselbank. Ze heeft inmiddels verschillende werkzaamheden gedaan, momenteel helpt ze bij het verwerken van het brood en dat doet ze met veel plezier.

Op de vraag of de Voedselbank gaat verhuizen kan Peter van Kesteren geen antwoord geven. ”Daarvoor moet je toch echt bij onze voorzitter Henny Ganseman zijn, maar voorlopig zitten we nog wel hier in de voormalige Egbertuskerk aan de Arendsboerweg.” Het gebouw is zowel een gemeentelijk als Rijksmonument. Vooral de grote Koepel met beschilderingen is heel bijzonder.

Er is altijd van alles te doen voor de vele vrijwilligers. 

Zo zijn onlangs ruim twee honderd overgehouden kerstpakketten uitgepakt en verdeeld. Dat was een heel karwei, maar wel leuk om te doen. Belangstellende vrijwilligers mogen via voedselbankalmelo.nl contact opnemen met de Voedselbank.