Algemeen

Voorbereiding aankomst van de Sint in Almelo

ALMELO - Een groot deel van het jaar is Martin Kroeskop er samen met zijn werkgroep van Almelo Events mee bezig om alles in gereedheid te krijgen voor de komst van de Sint. Ook dit jaar komt de Goedheiligman weer naar Almelo. Hij wordt omringt door maar liefst 150 pieten op acht verschillende boten. 

“Nu is het hier nog rustig met wat auto’s langs de kant maar straks op zaterdag 18 november staan hier rond 12.000 kinderen met hun ouders langs de kade om de Sint en zijn Pieten welkom te heten. Die aanblik bezorgt me al zeker 16 jaar kippenvel en voor al die kinderen met hun verwachtingsvolle blikken, daar doen we het voor", vertelt Martin Kroeskop.

Het draaiboek is weer tevoorschijn gehaald en hier en daar aangepast. Dit jaar wordt er vanaf een andere locatie naar de binnenstad gevaren. Alle voorbereidingen daarvoor heeft Kroeskop samen met zijn werkgroep reeds getroffen. "Dit jaar is er een nieuwe (loco) burgemeester, we hopen dat zij (Mirjam van ’t Veld) bij de intocht wil zijn, maar daar hebben we alle vertrouwen in", aldus Martin Kroeskop.

Rond 12.30 uur zal de Sint zoals gewoonlijk aankomen ter hoogte van de Rechtbank. Daar staan al vast vele Pieten te zingen, dansen en te springen. Vervolgens gaat hij per koets richting centrum, om later die middag te arriveren in het inmiddels fraai ingerichte Sinterklaashuis. Dat Sinterklaashuis bevindt zich net als vorig jaar in het voormalige ANWB pand naast Nielz Café in de Havenkom.

In zijn koets rijdt de Sint door de verschillende straten en ook komt hij op de Koornmarkt waar een grote band opgesteld staat de Sinterklaassfeer extra te verhogen. Op de markt gaat hij wandelend rond langs de kramen.

Exacte tijden over de intocht en het Sinterklaashuis staan binnenkort op de site van almeloevents.nl, de facebookpagina en andere media. “Maar de kinderen in Almelo kunnen gerust zijn, Sinterklaas en zijn Pieten komen ook dit jaar naar Almelo", aldus Martin Kroeskop.