Algemeen

Wim en Marietje Elfrink: diamant

ALMELO - Wim Elfrink (84), radiopresentator van ‘Heimatklanken’ op maandagavond bij eertijds Radio Almelo, later AAFM vierde onlangs met zijn Rietje (82) hun zestigjarige bruiloft. 

De huwelijksreis destijds ging naar Malta, waar Nanette Peel, de penvriendin van Rietje, al vanaf de HBS (meer dan 65 jaar geleden) woont. Zij was aanwezig bij de gouden bruiloft, maar kon er nu helaas niet meer fysiek bij zijn. Gelukkig was er contact via een videogesprek.

Twee kaakoperaties in 2017 maakten het Wim helaas onmogelijk om ‘Heimatklanken’ verder te presenteren. Wel werd het programma tot in 2022 herhaald. De ‘muziekkamer’, nog steeds volledig intact, is een stille getuige van het 28 jaar nauwgezet en liefdevol bedrijven van zijn hobby.

Beide echtelieden werden geboren in Coevorden, maar wonen sinds 1965, al meer dan een halve eeuw, in Almelo. Wim werkte bij de NS en Rietje later bij het Postiljon motel en het ziekenhuis op de kinderafdeling. De diamanten bruiloft werd thuis in de tuin te midden van hun drie kinderen, zes kleinkinderen en vrienden gevierd.