Algemeen

Zie, Hoor & Leef geeft demonstraties Widex hoortoestellen in Natuurhus Almelo

ALMELO - Zie, Hoor & Leef houdt maandag 18 september samen met fabrikant Widex een unieke demonstratie in het Natuurhus in Almelo. “Gasten kunnen zelf horen en beleven hoe mooi Widex Moment hoortoestellen klinken en ervaren wat ze kunnen betekenen in bijvoorbeeld situaties met rumoer”, geeft ondernemer Jan-Maarten van Baaren aan.

Jan-Maarten van Baaren van Zie, Hoor & Leef houdt in het Natuurhus een unieke demonstratie Widex hoortoestellen. Foto: Bianca Hellemons.

Bij Zie, Hoor & Leef aan de Grotestraat 11 is het mogelijk om een gratis hoortest af te laten nemen en informatie over tinnitus (oorsuizen) in te winnen. Hanke en Jan-Maarten van Baaren zijn met hun zelfstandig audicien en opticiensbedrijf niet voor niets in 2020 uitgeroepen tot meest gastvrije winkel in Almelo. Ze zetten graag een stapje extra voor hun klanten. Daarom houden ze in het Natuurhus een unieke demonstratie. “We willen de mensen laten ervaren hoe de nieuwste gehoorondersteuning klinkt. Het is goed te ervaren wat het toestel doet. Waarom klinkt het zo fijner dan een minder geavanceerd hoortoestel? Wat doet het hoortoestel wanneer ik in groep ben? De Widex hoortoestellen zijn de meest geavanceerde toestellen met automatische spraakherkenning. Alles gaat vol automatisch.”

Voor de beste ervaring worden ook partners van mensen met gehoorondersteuning uitgenodigd mee te komen. Daarom is de demonstratie niet in de winkel, maar in de prachtige, natuurlijke omgeving van het Natuurhus zodat buitengeluiden ook goed waar te nemen zijn.

In de zaal van het Natuurhus wordt een hoofd neergezet waar een hoortoestel aan gekoppeld wordt. De bezoekers krijgen een hoofdtelefoon met een kastje. “Zo kan iedereen ervaren hoe het met een hoortoestel van Widex klinkt.”

Jan-Maarten heeft er al mooie reacties op ontvangen. “Een mevrouw ging weer naar het theater en kon door het hoortoestel in de pauze weer een gesprek voeren met haar zoon. En tijdens een verjaardag kan er weer een één gesprek worden gevoerd, omdat het geluid van je gesprekspartner eruit wordt gefilterd. We heten niet voor niets ‘Zie, Hoor & Leef’. Met de perfectie van natuurlijk geluid kan je weer deelnemen aan een sociaal leven. Weer naar de bioscoop of het theater, een gesprek kunnen voeren in situaties met rumoer.” En het stijlvolle design is in maar liefst 12 kleuren leverbaar. Het hoortoestel kan men verbinden met de telefoon en naar gelang fine tunen met de app die erbij zit.

De demonstratie is op maandag 18 september om 10.30, 13.30 en 15.30 uur in het Natuurhus aan de Hagenborgh 4. Gasten worden ontvangen met koffie en een lekkernij erbij. Voor wie met de auto komt, is er een parkeeruitrijkaart voor de parkeergarage. Toegang is kosteloos en verplicht u tot niets. Het aantal plaatsen per sessie is echter beperkt, waardoor aanmelden gewenst is. Dit kan bij Zie, Hoor & Leef aan de Grotestraat 11, tel. 0546-433 325 of via info@ziehoorenleef.nl.