Algemeen

Zonnebloemvakantie naar Lunteren

ALMELO - Een groep van 36 gasten en veertien vrijwilligers van de Zonnebloem-afdelingen Sluitersveld, Stadshart (beide uit Almelo) en Tubbergen ging van vrijdag 8 tot en met maandag 11 maart naar het mooie Lunteren op de Veluwe. De gasten verbleven in Allegoeds Groepshotel Het Bosgoed, een zorghotel dat helemaal is aangepast voor mindervaliden. Een geweldige locatie met een uitstekende keuken. 

De vakantie werd georganiseerd door de afdeling Sluitersveld, die al voor de zesde keer te gast was in Lunteren. Het begeleidende team bestond uit verpleegkundigen, verzorgenden en vrijwilligers uit zowel Almelo als Tubbergen.

De gasten (en vrijwilligers) hebben enorm genoten. De dagen begonnen met een heerlijk ontbijt, daarna ochtendgymnastiek en, aangezien het prachtig weer was, een wandeling rond het hotel of door het mooie bos. Na de uitgebreide lunch kon men even lekker uitrusten, gebruik maken van de mooie wellnessruimte, wandelen of met een aantal vrijwilligers naar het leuke dorpje Lunteren.

Feestje

Het diner was elke avond weer een feestje. Na het eten was er ruimte voor spelletjes en op de zaterdag - en zondagavond entertainment. Zaterdagavond kwam Werner optreden, een rasartiest uit België , die precies wist wat de gasten leuk vonden. Er werd meegezongen, gedanst en de polonaise gelopen. De zondagmiddag en -avond werden verzorgd door de vrijwilligers. Op maandagmorgen ging het weer huiswaarts, maar niet nadat de gasten voorzien waren van een heerlijke warme lunch bij restaurant Liedenbaum.

De vraag voor een vervolg was groot en daar gaan de Zonnebloem-afdelingen dan ook weer hun uiterste best voor doen.

De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking die dreigen te vereenzamen. Wilt u weten wat De Zonnebloem allemaal doet? Kijk dan op www.zonnebloem.nl.