Natuur & Milieu

Fleur straten op met gratis bloemenzaad

ALMELO - Nu we reikhalzend uitzien naar het voorjaar, wordt het ook weer tijd om bloemen te zaaien. Al jaren op rij deelt de Groene Loper Almelo gratis bloemenzaad uit om samen met inwoners van Almelo een bloemenlint aan te leggen. Doe jij ook mee met jouw tuin, buurt, (sport)vereniging, school of wijkcentrum? Meld je dan snel aan! De Groene Loper Almelo regelt voldoende bloemenzaad. Deelname is kosteloos.

Een bloemenlint is een (aaneengeschakelde) ketting van tuinen, perken, boomspiegels, braakliggende stukken grond en bermen met kleurrijke bloemen waar insecten zoals bijen en vlinders van houden. Hiermee is er in Almelo extra voedsel te vinden voor bijen. Bovendien geven al die kleurrijke bloemen de stad ook een vrolijke uitstraling.

Bijen zijn hele belangrijke dieren. Ze zorgen niet alleen voor honing, maar bestuiven ook de landbouwgewassen. Dankzij de bijen kunnen de bewoners bijvoorbeeld aardbeien en appels eten. Maar de bijen hebben het moeilijk omdat er steeds minder voedsel voor hen te vinden is.

Fleurige buurten

Om de bijen in Almelo een handje te helpen, leggen bewoners perkjes wilde bloemen aan die als kleine voedseleilandjes kunnen dienen zodat bijen en vlinders de stad in kunnen komen en parken en(buurt)tuinen kunnen bereiken. De tuinen, strookjes, perkjes en bloembakken fleuren de Almelose straten op.

Meedoen

Iedereen die over een stuk(je) zonnige grond beschikt, kan in maart gratis bloemenzaad aanvragen via www.natuurhusalmelo.nl/de-groene-loper/meedoen. Op de site is ook verdere informatie over de actie te vinden.

Groene Loper Almelo

Deze publieksactie is één van de activiteiten die Groene Loper Almelo organiseert om bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Groene Loper Almelo wordt ondersteund door de gemeente Almelo, het programma Natuur voor Elkaar (provincie Overijssel) en de Stichting Natuurhus Almelo.