Natuur & Milieu

Open Tuinen in Almelo, Aadorp en omgeving

ALMELO - Groei & Bloei Almelo houdt op zaterdag 22 en zondag 23 juni weer het jaarlijkse Open Tuinen Weekend in Almelo en omgeving. Dit jaar zijn in de regio Almelo dertien tuinen vrij te bezichtigen, waarbij het aanbod varieert van dorpstuin tot grote boerderijtuin en alles daartussenin. 

De gastvrije en inspirerende tuineigenaren laten bezoekers graag meegenieten van hun groene paradijsjes. Een aantal van de deelnemende tuinen doet dit jaar voor het eerst mee, een aantal doet voor het tweede achtereenvolgende jaar mee en er is een aantal dat enkele jaren geleden al eens mee deed en dit jaar opnieuw; leuk om nog eens te kijken.

In Almelo is bij Linda ter Braak en Ate Douma een heel jonge tuin te zien, die zij zelf ontworpen en aangelegd hebben. Zij hebben onder andere ook een moestuin, een pluktuin, fruitbomen en een vijver. Zij tuinieren op een zoveel mogelijk biologische en ecologische manier. De tuin van Elizabeth Luitsz laat zien hoe een kleine stadstuin een waar paradijsje kan zijn. In Aadorp heeft Ali Snijders haar tuin zo ingericht dat het er vooral voor dieren en insecten heel aangenaam vertoeven is. In de tuin van Joke en Daan Kobes, aan de rand van Almelo, is speciale aandacht geschonken aan de zichtlijnen vanuit het huis. Hier is niet alleen de inheemse flora van belang maar ook de fauna.

Deelnemende tuinen

Mies Dagevos en Eddy ter Braak - Dalvoordeweg 40, Daarle
Ina en Freddy Pape - Tachtig Bunderweg 34, Sibculo
Marcel en Marja Mulder - Höcklenkamperstrasse 5 A, Halle (BRD)
Elly en Gerard Plegt - Manderseweg 27, Vasse
Gerda Paalhaar - Vleerhoeksweg 21, Mander
Linda ter Braak en Ate Douma - Van Ravesteynlaan 5, Almelo
Elizabeth Luitsz - Hoenlo 11, Almelo
Ali Snijders - Albardastraat 36, Aadorp
Mary Slooter - Almelosestraat 15 A, Wierden
Generatietuin Wierden - Akkerwal 2 A, Wierden
Joke en Daan Kobes-Hinsenveld - Leemslagenweg 54, Almelo
Jenny Schulenburg en Fernand Wanschers - Zunaweg 4, Notter
Jos en Ine Segers - Reetschotweg 2, Wierden

In sommige tuinen zijn plantjes te koop, deze zijn contant af te rekenen. De tuinen zijn open van 11.00 tot 17.00 uur en zijn gratis te bezoeken. Let op: de tuin in Sibculo is alleen op zaterdag 22 juni open.

Kijk voor meer informatie op op https://almelo.groei.nl/activiteiten/open-tuinen-weekend-zaterdag-22-en-zondag-23-juni