Natuur & Milieu

Week van de Groene Tuin: volop activiteiten in Almelo

ALMELO - De landelijke Week van de Groene Tuin begint op dinsdag 26 maart. Ook in de gemeente Almelo kunnen inwoners een middag mee ‘groen doen’.  Vrijwilligersplatform Almelovoorelkaar, onderdeel van welzijnsorganisatie Avedan, biedt diverse acties: het vergroenen van tuin of balkon, buurtgenoten helpen om de bloemetjes samen buiten te zetten, opschoonacties en, speciaal voor bedrijven, de optie voor een maatschappelijk tuinuitje. 

“De start van de lente betekent dat er weer veel groene handjes nodig zijn. Er is een groeiend tekort aan tuin- en natuurvrijwilligers. Daarom organiseren we een aantal acties waar iedereen aan mee kan doen én blij van wordt. Want lekker buiten goed doen, doet jezelf ook goed”, aldus coördinator Crista ten Hove van Almelovoorelkaar.

Samen de bloemetjes buiten zetten

Op Almelovoorelkaar vind je verrassende vergroeningstips voor tuin, balkon en straat die in een middag samen met familie of buurt te doen zijn. Ook vind je een overzicht van tuintjes van buurtgenoten die een extra paar groene handjes nodig hebben. “Er is veel vraag naar tuinvrijwilligers om samen de bloemetjes buiten te zetten. In zo’n tuinopknapbeurt zorgen we in een middag dat een tuintje weer lenteklaar wordt voor een inwoner die dat zelf niet meer kan.”

Tuinuitje

Kleine groepen zoals bedrijven, vrienden of familie kunnen zich op Almelovoorelkaar aanmelden voor een maatschappelijk teamuitje met een groen tintje: het tuinuitje. ”Het geeft heel veel voldoening om te zien hoe iemand opfleurt als hij weer naar buiten kan”, aldus Crista ten Hove.

Groene agenda

Almelovoorelkaar verzamelt ook alle landelijke groene activiteiten die je in de gemeente Almelo kunt doen. Zo kun je makkelijk een uurtje meedoen aan de Landelijke Opschoondag voor je straat op 23 maart, de Bijenhotel challenge of Tegelwip challenge. "Meer dan een uurtje mag natuurlijk ook en neem ook hier gezellig iemand mee, want het zijn allemaal dingen die je samen kunt doen. Dat is gezellig en verdubbelt de impact!"

Meer informatie: www.almelovoorelkaar.nl/groendoeners