Sport & Vrije tijd

250 deelnemers aan de 1e Kids Obstacle Run in Almelo

ALMELO - De organisatie Yu Man Race uit Nijverdal organiseerde in Almelo voor het eerst een Kids Obstacle Run. Dit alles op de atletiekbaan van SISU. “Tweehonderdvijftig kinderen hadden zich ingeschreven, dat is een mooi aantal voor zo’n eerste keer”, vertelt Bas Wispels van Yu Man Race uit Nijverdal. 

Yu Man Race organiseert meerdere evenementen in de regio. Het voornaamste doel is kinderen in beweging krijgen en houden. Al of niet samen met hun ouders. “Voor we deze afsluiting op de atletiekbaan hielden, hebben we in samenwerking met het Sportbedrijf Almelo tien scholen bezocht en vier weken lang training voor deze Obstacle Run gegeven”, vertelt Manon van Yu Man Race.

“Zonder de ondersteuning van vijftien enthousiaste sociaal betrokken ondernemers was het niet gelukt deze run met 15 verschillende obstakels te realiseren”, vertelt Bas Wispels. Om 11.00 uur gingen de kinderen van vier tot acht jaar op weg een parcours van 1,5 kilometer met 15 obstakels te volbrengen. De kinderen hadden zich ingeschreven en hun ouders mochten op eigen initiatief meedoen. Ze klauterden allemaal over de hindernissen heen of kropen er onderdoor. Ook moest er door een laag schuim gekropen worden. Dit alles ging zonder morren. Menig kind riep na afloop: “mag ik nog een rondje” en vrolijk huppelend gingen ze nog een keer, sommigen met papa en of mama en anderen heel dapper alleen.

Om 13.00 uur gingen de kinderen van acht tot twaalf jaar van start. Zij hadden een parcours van 3 kilometer lengte. Sommige kinderen vlogen bijna over de hindernissen en gingen onderling de strijd aan om de snelste te zijn. Na afloop was er voor iedereen een medaille, lekkere appel, flesje water en een echt diploma.