Sport & Vrije tijd

Almeloopers prijzen steunbetuigingen met 'Dank Zij Jou’ avond

ALMELO - De Almeloopers hebben in de afgelopen 10 jaar meer dan 618.000 euro hebben binnen gehaald voor de palliatieve zorg. Dat werd bekendgemaakt tijdens de 'Dank Zij Jou’ avond in Erve Asito. Meer dan 150 mensen die de Almeloopers en de Roparun een warm hart toedragen waren hier op afgekomen. 

Vrijwel het voltallige publiek had op een of andere manier een bijdrage geleverd aan de vele gelden die binnenkomen bij de Almeloopers. Daarom werd hen deze avond aangeboden. Op deze 'Dank Zij Jou’ avond kwamen verschillende sprekers aan het woord. Ook werden filmpjes getoond die duidelijk weergaven dat de Roparun een meerwaarde heeft. DJ André Tuller was degene die de haele avond probleemloos aan elkaar praatte.

Ook dit jaar werd Almelo gekozen als beste doorkomststad van de Roparun. Dat betekende 22.000 voor de palliatieve zorg. Een zestal goede doelen kregen een fraaie cheque; de oncologie afdeling ZGT, Alma Inloopershuis, Vier logeerbedden voor Carint Reggeland, Stichting Manna, Hospice Noetsele en TMZ Meulenbelt in Almelo.

Het hospice binnen het woonzorgcentrum de Koppel aan de Brouwerijstraat is een van de goede doelen die door de Almeloopers worden gesteund. Dankzij de donaties konden vorig jaar september de deuren worden geopend. Marijke van Heeswijk, voorzitter van de stichting Leendert Vriel Almelo: “We proberen een echt thuis probeert te zijn voor mensen in de laatste levensfase.”

Voedingsdeskundige Henk Jan Koershuis is inmiddels een begrip in Nederland wat voedingskennis betreft. Hij vertelde over hoeveel invloed voeding heeft op onze gezondheid. Hij kwam met vele herkenbare voorbeelden en ook de vier V's, die staan voor; te Veel, te Vaak, Verkeerd en Variatieloos voedsel. Hij vertelde ook over zijn boek 'De Gouden Boodschap'. Het zette in ieder geval de toehoorders aan tot bezinning.

Na afloop was er voor iedereen een hapje en een drankje. Al twijfelden sommigen even of ze dat biertje of die bitterbal zouden nemen na de lezing van Henk Jan Koershuis. Uiteindelijk was de grote schaal met hapjes wel leeg.