Sport & Vrije tijd

Bandleden hebben ongelofelijk veel plezier in muziek spelen

ALMELO - De band Skier treedt op in Huis van Katoen en Nu op zondag 26 november van 14.30 tot 16.30 uur. Ze brengen maar liefst 25 nummers ten gehore. Variërend van nummers als ‘I need more of you’ en ‘Waiting on a friend’ tot ‘It’s all over now’. De acht bandleden hebben samen heel veel plezier en tussen het repeteren door worden de nodige grappen gemaakt. Onlangs heeft de band in de personen van George Henneberke en Ben oude Breuil nog twee nieuwe gezichten er bij gekregen. “Nu is het vol, want het koffiezetapparaat kan maar acht koppen maximaal zetten”, grapt Hendrik Supheert.

De meeste bandleden kennen elkaar heel lang, maar als band zijn ze slechts enkele jaren actief. Ze kozen voor de naam Skier, wat ‘mooi’ betekent. Alle leden hebben in de loop der jaren hun sporen in de muziekwereld wel verdiend. Ze zijn inmiddels de 60 jaar wel gepasseerd en daarbij is Hendrik de Benjamin van de groep.

Er wordt wekelijks gerepeteerd op donderdagavond in de ‘loods’ van Hendrik Supheert op het industrieterrein in Aadorp. “We produceren met z’n allen aardig wat geluid, maar daar heeft niemand hinder van want er wonen hier in de directe omgeving geen mensen”, geeft bandlid Gerrit Welling aan.

De band Skier bestaat uit Gerrit Welling, hij is de drummer. Marcel Boelaars, hij speelt solo gitaar, René Court, hij bespeelt de slaggitaar en neemt af en toe de zang voor zijn rekening, Silvester Vollenbroek speelt basgitaar, Theo Derksen is de saxofoonspeler en tussendoor speelt hij op de mondharmonica. Ben oude breuil speelt ook sologitaar. George Henneberke is de toetsenist van de band. De zanger de band is Hendrik Supheert.

De band speelt dus zondag 26 november in het Huis van Katoen en Nu in Almelo. Met hun zeer gevarieerde aanbod is er echt voor elk wat wils. De toegang is gratis, en iedereen is van harte welkom om 14.30 uur.