Sport & Vrije tijd

Bastian Walters maakt zijn debuut met single ‘Breathe’

ALMELO - Zanger Bastian Walters heeft de single ‘Breathe’ uitgebracht. Het is de debuutsingle van de 19-jarige singer-songwriter, die van oorsprong uit Almelo komt. Breathe is een Engelstalige nummer in de genre rock/country/singer-songwriter. Het nummer is opgenomen in zijn studio (bunker om precies te zijn), waar hij alles zelf heeft ingespeeld op verschillende gitaren, basgitaar, piano en orgel. Een goede vriend van Bastian heeft voor de drums gezorgd. Savado heeft gezorgd voor de mix en master van het nummer.

Zanger Bastian Walters heeft zijn eerste, Engelstalige, nummer uitgebracht. Foto: Maurits Suringa / Provitec Media

“Ik heb enorm geprofiteerd van de mensen om me heen, maar zelfs met hun steun kan het soms overweldigend worden”, geeft de jonge singer-songwriter aan. “Breathe benadrukt het belang van niet altijd anderen voor jezelf te plaatsen en te erkennen dat het oké is om keuzes te maken die jou ten goede komen. Dat het acceptabel is om jezelf op sommige momenten op de eerste plaats te zetten in deze wereld, waardoor je als individu kunt groeien. Terugkijkend op de momenten waarop ik anderen boven mezelf plaatste, realiseer ik me hoe behulpzaam dit nummer had kunnen zijn tijdens die momenten.”

“Breathe herinnert ons eraan dat individuen niet bang moeten zijn om hun persoonlijke groei en ontwikkeling voorop te stellen. Keuzes maken die gunstig zijn voor jezelf kan leiden tot verhoogde productiviteit, creativiteit en algemene vreugde in het leven.

Kortom, ‘Breathe’ is een lied over zelfverzekerdheid en dat het acceptabel is om jezelf op sommige momenten op de eerste plaats te zetten in deze wereld, waardoor je als individu kunt groeien”, voegt Bastian toe.

“Soms heb je ademruimte nodig en wil je gewoon vrij zijn van alle verantwoordelijkheden. Ik vind dat dit nummer dat mooi vastlegt. Leef in het moment en ‘adem in die zware lucht’. Bevrijd jezelf van de norm en stijg erboven uit!”

‘Breathe’ is uitgebracht door Bastian Walters in samenwerking met Simpel Records en Below System Records. Het nummer is via Spotify, Apple Music en andere digitale winkels te beluisteren via https://sr.ffm.to/breathe.