Sport & Vrije tijd

Bowlsspelers strijden om het Nederlands kampioenschap

ALMELO - “We hebben goed gespeeld en van de 24 teams die meespeelden, hebben we de vijfde plaats gehaald, maar natuurlijk hadden we graag om de podiumplaatsen gestreden”, vertelt Leo Brama van de Bowlsclub Almelo. Op  10 maart streden de Almelose bowlsspelers om het Mixed bowls Nederlands Kampioenschap in Renkum. 

Dit keer werden de deelnemers ingedeeld in een nieuwe opzet van de federatie. Er waren vier categorieën: singles, pairs, triples en fours ”Het hele kampioenschap verliep heel leuk en ook spannend”, vertelt Leo Brama, die in het verleden meermaals Nederlands kampioen werd samen met zijn vrouw Janny. Zij kan helaas niet meer mee spelen door ziekte, maar als coach van het team is ze een heel goede aanvulling.

Het team uit Almelo vertrok met vier spelers naar Renkum in de buurt van Arnhem. Ria en Peter Scholten deden als koppel voor het eerst aan een dergelijk groot toernooi mee. Ze deden het fantastisch volgens Leo Brama, die zelf met Hettie speelde en het samen ook goed deden. ‘We hadden een hele mooie dag met elkaar”, benadrukt Leo nog een keer.

Bowls is een precisiesport waarbij het de bedoeling is om een aantal afgeplatte ballen (bowls) zo dicht mogelijk naar een kleinere doelbal (Jack) te laten rollen. De mat waarover gerold moet worden is 32 lang. De bal is een soort edammertje en kan speciale curves maken. Je speelt zelfstandig of in teams van 2, 3 of 4 personen (single, pairs, triples of fours) en ieder team heeft vier bowls.

Vijftien jaar

Bowlsclub Almelo (BCA) bestaat op 2 april vijftien jaar. Dat wordt natuurlijk gevierd. Elke vrijdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur wordt er door de leden getraind in de IIspa. Op 13 april wordt ook het grote Erik Korte toernooi gehouden, een toernooi waar vanuit alle delen van het land wordt deelgenomen. Dit toernooi vindt plaats in de IIspa en wordt van 10.00 tot 17.00 uur gespeeld. Een mooie gelegenheid om ook eens te kijken of de bowlssport iets voor u is.