Sport & Vrije tijd

De Groene Pion organiseert de eerste spellenmiddag voor jongeren

ALMELO - De jeugdige spellenliefhebbers hebben iets om naar uit te kijken, want op zondag 12 november staat een bijzondere gebeurtenis op de kalender: de allereerste spellenmiddag voor jongeren, georganiseerd door De Groene Pion! 

Met trots kondigt De Groene Pion aan dat, onder leiding van voorzitter Mariël van Hofwegen, de organisatie twee succesvolle jaren achter de rug heeft als gastheer van bordspelavonden voor volwassenen. Deze avonden zijn zeer succesvol geweest en hebben veel enthousiaste spelers aangetrokken. Echter, de vraag die steeds weer opkwam was: "Wanneer gaan jullie iets organiseren voor jongeren?" De Groene Pion heeft aandachtig geluisterd en heeft besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan: spellenmiddagen voor de jeugd!

Met dank aan de gulle steun van het Stichting Roggekamp Peitsch Fonds, dat zich inzet voor lokale jeugdinitiatieven, heeft De Groene Pion een subsidie ontvangen voor de aanschaf van spellen speciaal voor deze en toekomstige spellenmiddagen. Hierdoor zullen jonge liefhebbers binnenkort kunnen genieten van een gevarieerde selectie aan bordspellen.

De spellenmiddag vindt plaats in 't Aahoes in Aadorp, van 13.00 uur tot 17.00 uur. Er worden veel verschillende spellen gespeeld, variërend van familie- en gezelschapsspellen tot meer complexe strategische spellen. Ervaren spelbegeleiders van De Groene Pion zullen met enthousiasme alle spellen uitleggen. Bovendien is de toegang volledig gratis, waardoor alle jongeren tussen 6 en 18 jaar van harte welkom zijn om deel te nemen aan deze gezellige middag.

"We willen jongeren graag enthousiast maken voor bordspellen", zegt Mariël. "Vroeger speelden we thuis altijd een grote verscheidenheid aan bordspellen. Maar vandaag de dag zijn de spellen niet alleen fraaier, maar ook uitdagender en leuker dan ooit tevoren. Mijn eigen kinderen staan dan ook altijd te popelen om een leuk bordspel te spelen. Met het organiseren van deze spellenmiddag biedt De Groene Pion een prachtige kans aan jongeren om nieuwe spellen te ontdekken en te genieten van gezellig samenzijn met leeftijdsgenoten."

Reserveer zondagmiddag 12 november in je agenda en kom langs bij 't Aahoes in Aadorp voor een onvergetelijke spellenmiddag.

Voor meer informatie, bezoek de website www.groenepion.nl of check hun Facebookpagina.