Sport & Vrije tijd

Eerste editie van AVC Heracles Pupillentoernooi een daverend succes

ALMELO -  Bij AVC Heracles was op zaterdag 8 juni voor het eerst sinds ruim twintig jaar weer een Pupillentoernooi georganiseerd. En wat voor één! Het mooie weer hielp inderdaad, maar wat hadden ze het goed voor elkaar op het vernieuwde complex. Jeugd onder 10, 11 en 12 jaar hadden ieder op eigen niveau een eigen poule om te strijden om die felbegeerde prijzen. 

Er was mooi voetbal te zien en de diverse scouts hebben wat talenten zien schitteren. De strakke organisatie was in handen van Marloes, Yvonne, Cynthia, Dennis en Fedor die vele complimenten in ontvangst mochten nemen over dit toernooi, dat zeker een vervolg gaat krijgen. De meeste teams kwamen uit de eigen regio en werd aangevuld met Orion, een ploeg uit de omgeving van Nijmegen. ”We hopen voor de volgende editie ook meer ploegen van buiten Twente te kunnen ontvangen, zodat we dan ook kruisfinales kunnen gaan spelen”, aldus de organisatie.

Bij JO10 werden DETO en Bornerbroek de winnaars. Bij JO11 werden Oranje Nassau 1 en 5 de kampioenen en bij JO12 pakten La Premiére en NEO het goud. Tussen de wedstrijden door was er een penaltybokaal, waarbij de deelnemertjes op de drie keepers van AVC Heracles mochten uitmaken wie er per leeftijdscategorie de echte specialist werd.

Dit alles kon niet zonder de hulp van de vele vrijwilligers die rondliepen en de sponsororen, die ervoor zorgden dat de spelers een gratis broodje knakworst en sportdrank konden krijgen, maar ook dat de loterij (met meer dan honderd prijzen) een groot succes werd! Een nieuwe datum wordt spoedig bekendgemaakt.