Sport & Vrije tijd

Gemoedelijke griezelsfeer in de Almelose binnenstad

ALMELO - Op donderdagavond 26 oktober tussen 17.00 uur en 21.00 zag je overal  uitingen van griezelacts. Tussen het winkelend publiek  zag je  zogenaamde ‘Scare actors’ die zorgden voor een onvervalste Halloween in de Almelose binnenstad.

Ook rond het Natuurhus bevonden zich vooral op verdekte plekken Heksen, en allerlei griezels. Grote vuurketels maakten het compleet. “Het leek wel of alle inwoners naar de binnenstad waren gekomen om de Halloweensfeer te proeven”, laat Jaimy Waanders weten. Ze was een van de vele bezoekers aan de Halloweenavond. Op de vraag of ze het niet eng vond antwoordde ze heel resoluut: : “Nee hoor, ik ben nergens echt van geschrokken, behalve van die ene jongen die wel erg dicht bij me kwam staan”. 

Tussen de griezelfiguren bevonden zich ook vele leden van de Theatergroep Servus. Ze waren allelmaal heel bijzonder geschminkt. Ter hoogte van IJssalon van der Poel stond een soort van elektrische stoel.  Best een eng idee, maar kinderen vanaf 6 jaar gingen er zonder schroom op zitten. “Het enige wat er uit kwam was een soort rook’, vertelt een jongetje. 

Om het publiek nog eens extra te verwennen was er een oliebollenkraam geplaatst en voor de kleinsten een draaimolen.  De Café’s waren ook open en allemaal in stijl versierd. Zo werd het een heel gezellige griezelavond.

Foto’s: Hans Kronenberg