Sport & Vrije tijd

Happen en Stappen met de Almeloopers

ALMELO - Elk jaar wordt er aan de teamleden van de Almeloopers gevraagd om mee te denken over een activiteit die geld op levert voor het goede doel dat de Almeloopers al vele jaren steunen. Dat doel is de palliatieve zorg voor mensen met kanker. De teamleden Frida en Marian bedachten happen en stappen. Dat houdt in 10 kilometer wandelen door de Doorbraak en onderweg op meerdere plaatsen lekker eten. De tocht wordt gehouden op zondag 28 januari a.s.

Het waren de Almeloopers Frida (catering) en Marian (fysiotherapeut) die met het idee van een wandeltocht kwamen. Dat werd binnen het team van de Almeloopers enthousiast opgepakt. Er werd besloten om ook eten onderweg aan te bieden. Mensen konden zich inschrijven voor het bedrag van 20 euro. Al gauw was het vooraf afgesproken maximumaantal deelnemers van 150 bereikt. 

Ramon is binnen het team van de Almeloopers als loper actief, maar in het dagelijks leven is hij kok. Hij gaat een lekkere stamppot voor 150 mensen bereiden. Er wordt soep gekookt en natuurlijk zorgt teamcaptain Philip Dhert voor een heerlijk toetje, hij is immers jarenlang banketbakker geweest. Ook wordt er onderweg een speciaal toastje aangeboden. Alle etenswaren worden langs de route op verschillende locaties verstrekt. Alle lekkernijen kun je droog nuttigen.

De start van de route is vanaf de Sprokkelmaat, een vergaderruimte in het buitengebied van Wierden aan de Ypeloschoolweg. Daar worden de wandelaars verwelkomt met een kop koffie en iets lekkers door Mark en Evelien van de Sprokkelmaat. Degene die zich aangemeld heeft kan op 28 januari starten tussen 11.00 en 14.00 uur en vervolgens happen en stappen.

Mark en Evelien zijn beide deelnemers van het Almeloopers team dat ook dit jaar deelneemt aan Roparun, de grote estafetteloop van ruim 500 kilometer tijdens het Pinksterweekend. Mark gaat als fietser mee en Evelien als hardloper in het team dat in totaal uit 27 deelnemers bestaat.

Ook dit jaar staat er weer een mooie doorkomst door Almelo op het programma. Maar vertelt Philip Dhert: “de doorkomst is niet zoals gebruikelijk op zondag maar op zaterdag 18 mei. Ook komen we als Almeloopers niet via de Graven Allee, maar via Zenderen Almelo binnen.“ “Dat wordt even wennen voor velen, maar dat komt wel goed”, aldus de teamcaptains Philip Dhert en Jan Gert Gast. 

Almeloopers in training voor editie 2024.