Sport & Vrije tijd

Hiphopgroep INfinity gaat de strijd aan op WK in Engeland

ALMELO - De jonge dames van de wedstrijdcrew INfinity is er klaar voor. Na een welverdiende vakantie, en voordat school weer begint, laten de zes dames half augustus in Blackpool in Engeland zien wat ze in hun mars hebben. 

Boven van links naar rechts: Norah, Kira, Amber en Helena. Onderaan links Noa en rechts Vera.

Na succesvol NK en het EK in Kalkar heeft INfinity zich gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap. “Er zijn twee voorrondes. Gezien onze plekken op het NK en EK hebben we onwijs de hoop dat we de finale halen. Ik verwacht dat we in de middenmoot eindigen”, zegt de 17-jarige  Helena Lucas. Ze danst al 11 jaar, maar nog niet zo heel lang in de huidige samenstelling.

De crew bestaat verder uit Noa Rensink (17), Norah Luciana (15), Amber Wesselink (17), Vera Nieuwman (18) en Kira Jannink (18). Allemaal dansen ze al meerdere jaren en diverse stijlen. Vera loopt stage bij InnerAll en heeft voor kinderen die er les hebben drie choreo’s gemaakt. Amber en Norah geven street/hiphop aan de jongere dansers van InnerAll en Noa verzorgt enkele lessen ballet en modern. Ze dansen al van kleins af aan bij InnerAll.

Genoeg ervaring bij elkaar dus. Maar het zestal danst nog niet zo heel lang samen in de huidige samenstelling. Helena: “We hebben verschillende opstellingen gehad. Voor Corona bestond onze groep uit meer personen. Doordat we de afgelopen twee jaren geen wedstrijden hebben kunnen dansen was bij enkelen de motivatie weg. Maar wij hebben nooit opgegeven.” Vera moest tijdelijk even opgeven. Ze werd aan haar blindedarm geopereerd en kon daardoor niet met de andere vijf leden van INfinity deelnemen aan het EK. “Ik voel me nog niet helemaal zeker over de dans, maar werk aan de knelpunten die er voor mij nog zijn.”

Zelfs tot vlak voor de vakantie worden de puntjes op de i gezet voor het WK. Met het warme weer gewoon op de parkeerplaats aan de overkant van de dans-, muziek- en theaterschool InnerAll. Andy Huber is verantwoordelijk voor de choreografie. Hij geeft les aan de urban dansopleiding in Utrecht. Paulien Ipskamp Beunk coacht de meiden en is verantwoordelijk voor de travels, shapes en tricks. Met oog voor het artistieke geheel. Kira: “Paulien is onze hoofdtrainer en Andy leert ons de techniek van de hiphop van vroeger. Ik denk dat we daarom onderscheidend zijn.” Sinds september zijn de zes meiden al bezig. Tussentijds is er veel gesleuteld aan het eindresultaat.

Paulien: “Er is veel veranderd, er is wat uit gegooid, wat toegevoegd. Tot wat het nu is. Ik heb vertrouwen in de meiden. Het wordt een fantastische week in Blackpool.”