Sport & Vrije tijd

INfamous danst haar eerste WK hiphop in Blackpool

ALMELO - De hiphop meiden van INfinity trainen hard voor het WK in Blackpool. En niet alleen zij. Ook de ‘parents’ van INfamous werken hard aan hun dansroutine. “Een tijdje geleden zijn we naar Pump up the ’90s in Hardenberg geweest. In Blackpool gaan we ook de boel op stelten zetten.”

De groep INfamous traint net als INfinity bij  InnerAll en bestaat uit zes moeders en trainer Merijn Ipskamp. De jongste is bijna 30, de oudste 43. De crew is zo’n vier jaar geleden opgericht. “Mijn dochter Amber traint met de meiden van INfinity. Dan loop je hier al en zeiden we gekscherend tegen elkaar ‘dat kunnen die parents ook wel’. Muziek vinden we allemaal leuk en zo zijn wij ook begonnen”, zegt Laura. Samira is teamcaptain. “We dansen oldscool, op muziek uit de jaren ’90. Muziek die we allemaal leuk vinden”

In het Duitse Kalkar mochten de parents afgelopen mei al proeven van EK. En dat proeft naar meer. De zeven dansers hebben zich geplaatst voor het WK Hiphop in Blackpool. “Vanaf oktober dansen we al verschillende wedstrijden. Bijna iedere maand hebben we er wel een”, geeft Terana aan. Heel veel concurrentie binnen dezelfde leeftijdscategorie was er in Kalkar niet. Er streden acht teams tegen elkaar uit onder meer België, Duitsland en Nederland. INfamous werd zesde. “In ranking zijn we als tweede geëindigd, waardoor we ons geplaatst hebben voor het WK in Blackpool”, legt Laura uit. Van 24 tot en met 27 augustus zijn daar de danswedstrijden.

Meer mannen

Onder de zes dames bevindt zich slechts één man: Merijn Ipskamp. Eigenaar van de Almelose dansschool, choreograaf en hij danst in verschillende crews. “Hij vindt het stiekem geloof ik ook wel leuk, tussen al die dames”, grapt Samira. “In Kalkar waren het voornamelijk dames die mee deden. Er was een groep uit Duitsland met twee heren. Dan kan je een andere opstelling maken, met meer dynamiek.”

De dames van INfamous kunnen dus wel wat (mannelijke) versterking gebruiken. Laura: “Het aantal mannen mag zeker meer worden. We hebben dagen waarop mensen auditie kunnen doen. Laatst is er één doorgekomen en die start na het WK. Het is niet handig om nu nog binnen te vallen.”

Vertrouwen

INfamous gaat eind augustus naar Engeland met dezelfde routine die ze op het EK in Duitsland hebben opgevoerd. Terana: “We passen wel steeds dingen aan, we willen het nog strakker uitvoeren. Er waren een paar dingen die minder goed gingen dan gehoopt. Die zijn we nu aan het veranderen.” Marieke vult aan: “Het is altijd een momentopname, zo’n wedstrijd. Maar de laatste veranderingen geven ons wel meer zelfvertrouwen.”

De vakantieschema’s van de dames is aangepast op het WK. De meiden van INfinity vertrekken een dag eerder dan de moeders en blijven er een dag langer. Laura: “Het is een hele happening. In Kalkar was het niet alleen dansen wat je ziet. Het was ook alles er omheen met allerlei workshops volgen. Bij het WK verwacht je best van the best. Wij gaan leuke tijd ervan maken.”