Sport & Vrije tijd

Jacht naar Special Olympics goud opnieuw beloond voor de G-hockeyers van MHC Almelo

ALMELO - Van 14 tot en met 16 juni stonden Tilburg en Breda in het teken van de Special Olympics. Een feest van sport en samenhorigheid. De Special Olympics voor mensen met een beperking: 'Iedereen mag meedoen'. Ruim 2.100 deelnemers uit het binnen- en buitenland namen deel en het was een groot succes. Ook het G-hockeyteam van MHC Almelo stond te popelen om weer deel te mogen nemen. Meedoen, is winnen!

Het feest begon op vrijdag met een feestelijk opening in Breda. Daar hoorde uiteraard de officiële atletenparade, het ontsteken van het Special Olympics Vuur en optredens van allerlei bekende artiesten bij. Met als hoogtepunt het optreden van niemand minder dan Frans Bauer! Als klap op de vuurpijl overnachtte men in Safaripark Beekse Bergen.

Kampioen

Na een stevige lunch op de hockeyclub van Tilburg kon het toernooi echt beginnen. De spanning nam toe, maar ook zeker de vraag: Zou het lukken om weer kampioen te worden? Voor Almelo is het namelijk de vijfde keer dat men deelnam aan de Special Olympics. Op zaterdag werden er vier wedstrijden gespeeld en het ging fantastisch goed. De spelers hadden een enorme support vanuit Almelo meegenomen. Na alle inspanning van deze dag konden ze ’s avonds ontspannen in het safaripark en genieten van alle mooie dieren.

Op zondag stonden er weer drie wedstrijden op het programma en je voelt het al aankomen: ze werden allemaal gewonnen, met als resultaat KAMPIOEN! Voor de G-hockeyers van Almelo was het de vijfde keer dat ze deelnamen aan de Special Olympics, waarbij ze drie keer een overwinning behaalden en één keer een tweede plaats eindigden. Een fantastisch resultaat, waar de club ontzettend trotst op is!

Een fantastisch team bestaande uit spelers verschillende kwaliteiten en in alle leeftijden. Deze grote verscheidenheid maakt dit team uniek en hecht. Met veel enthousiasme en inzet staan de begeleiding elke week weer voor de groep klaar. Elke donderdag staat het team op het veld om te trainen. Het is een gezellig en ongedwongen samenzijn. Iedereen doet mee en helpt elkaar. Eens in de zoveel weken in er een wedstrijd op zaterdag. 

Nieuwe teamleden

Uiteraard is er altijd plek voor nieuwe teamleden. Dus mocht je een kind met een beperking kennen die dolgraag zou willen hockeyen of het gewoon vrijblijvend eens zou willen proberen, meld je aan via instroom@mhcalmelo.nl