Sport & Vrije tijd

Luctor Tennis maakt zich op voor een nieuw seizoen

ALMELO - Als ook het weer een beetje mee zit, opent op zaterdag 30 maart ATV Luctor et Emergo haar 126e zomerseizoen met een intern toernooi. “De nieuwe ledverlichting is klaar, de onderhoudsploeg heeft al heel wat snoei- en opruimwerkzaamheden verricht. De banen zijn voorzien van een nieuwe laag gravel en op 27 maart houden we onze algemene ledenvergadering. Kortom, alles en iedereen is klaar voor een mooie tenniszomer”, laat voorzitter Gert Catsburg weten.

Onlangs is er een zeer succesvolle actie gestart met gratis introductieclinics op scholen. Ruim vijfhonderd leerlingen hebben zich hiervoor aangemeld. Ze krijgen eerst via school een clinic. Vervolgens mogen ze gratis kennismaken met de tennissport op het park aan de Willem de Clerqstraat. Daarna krijgen de leerlingen tegen gereduceerde prijzen de mogelijkheid om een aantal proeflessen te volgen. De tennisleraren Annemiek en Patrick staan klaar om ze welkom te heten en de eerste beginselen van het tennissen bij te brengen.

Natuurlijk mogen ze daarna lid worden van de club en wie weet treden ze in de voetsporen van talentvolle Luctorspelers als Nouk Kleinenberg en Jasper, Julian en Madelief Vorgers. Nouk Kleinenberg (14) hoort in haar leeftijdscategorie tot de top 3 van Nederland. Ze bezoekt de sportklas van het Noordik. Ze traint drie uur per dag en reist de wereld over om zoveel mogelijk toernooien te spelen. Ze doet er alles aan om een echte prof te worden.

In 2018 was er nieuwe ledverlichting aangebracht in het park. Klachten van omwonenden rond het park en uit onderzoek bleek dat de verlichting toch niet aan alle eisen voldeed. Er zijn nu negen fraaie verlichtingsmasten geplaatst. Ze staan nu ook strategischer opgesteld. “Het is een hele hap uit het budget, maar we kunnen voorlopig weer vooruit”, vertelt Gert Catsburg, “Onder andere door de speciale kappen rond de lampen is de buurt ook tevreden en we willen het contact graag goed houden. We richten ons vizier nu op 2030 waarin we hopelijk nieuwe hekwerken kunnen realiseren.”

Het is voor Gert Catsburg de tweede keer dat hij de ALV meemaakt als voorzitter. Het is gebruikelijk dat een voorzitter drie jaar blijft, maar uit zijn enthousiasme laat hij blijken ook voor een tweede termijn van drie jaar te gaan. “Het bevalt me goed, dus waarom niet?” Er zijn twee bestuursleden die afzwaaien, maar die plekken zijn al weer opgevuld. “Het is zelfs zo dat de toernooicommissie van Luctor Open zo goed draait dat mensen langer lid blijven omdat het zo gezellig is. Sommigen zitten al sinds jaar en dag in de commissie en houden die periode altijd vrij voor het toernooi”, aldus Gert. Hetzelfde geldt voor de maandagmorgenploeg die trouw elke maandagmorgen bijeen komt om alles zo goed en mooi mogelijk te houden. ”Wij zijn een club met gravelbanen. Dat heeft zijn voor en tegens, maar bovenal de charme en daar gaan we voor.”