Sport & Vrije tijd

Mart Roubos goed op dreef

ALMELO - Mart Roubos uit Almelo doet aan het spectaculaire downhill mountainbiken. En dat hij hierin goed is, heeft hij onlangs twee keer bewezen. Hij haalde twee podiumplaatsen op twee verschillende iXS-wedstrijden in Duitsland. 

Op tweede pinksterdag (20 mei) nam hij deel aan de iXS Downhill Cup 2024 in Winterberg (een klassieker) en een week later mocht hij in dezelfde wedstrijdserie aan de bak in Willingen, ook in Duitsland. Ondanks de zware omstandigheden (erg modderig en gevaarlijk glad) werd Mart tweede in Winterberg en eerste in Willingen. Daarmee heeft dit talent zijn visitekaartje wel afgegeven. In Winterberg in het pinksterweekeinde waren de omstandigheden erg slecht, zo laat Marts vader Johan Roubos weten. ”Er was heel veel regen wat resulteerde in een modderig en glas parcours, waarbij de vele valpartijen een groot aandeel hadden. Tijdens de kwalificatie heeft Mart zich op de elfde positie gereden en heeft dit, in een gelukkig droge wedstrijd, kunnen verzilveren in een uiteindelijk tweede plaats.”

Het roze gevaar

In het weekend daarop in Willingen, waarbij het in eerste instantie ook slecht weer was en modderig, was Mart tijdens de kwalificatie de snelste. ”Tijdens de race in mooi weer heeft hij die plek niet meer weggegeven en heeft hij zich wederom op het podium kunnen plaatsen als nummer één in zijn klasse.” Dat zijn prestaties niet onopgemerkt waren gebleven, was direct duidelijk. Zijn vader: ”Bij de voornamelijk Duitse concurrentie was er al sprake van het roze gevaar: ’Es ist nur die Farbe’.” Mart rijdt op een eigen custom made CUBE Two15 2020-model. Hij heeft zijn snelle wedstrijdbike helemaal roze laten poedercoaten.

Volgende wedstrijd

De iXS Downhill Cup 2024 telt nog vier wedstrijden. De volgende wedstrijd is komend weekeinde in het Duitse Steinach. De goede prestaties van Mart smaken naar meer en de verwachtingen zijn dan ook weer hooggespannen. Succes Mart!

Uw reactie