Sport & Vrije tijd

Wandel ook mee!

Nationale Diabetes Challenge start ook in Almelo

ALMELO - Almelo doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2024. Sportbedrijf Almelo wandelt vanaf 29 april elke week, ongeveer twintig weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. Wil je werken aan je gezondheid en diabetes? Je bent van harte uitgenodigd om mee te wandelen. De wandelingen staan in het teken van bewegen, gezondheid en bovenal gezelligheid. Ook als je geen diabetes hebt maar wel wilt werken aan je gezondheid ben je van harte welkom.  

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?

De Nationale Diabetes Challenge is een twintig weken durend wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is goed voor je gezondheid en daarnaast nog gezellig.

Start wandelingen

Dit jaar wordt begonnen met vijf groepen verdeeld over de week. Op maandag 29 april om 19.30 uur start de eerste wandeling van de groep vanaf de IISPA. De gehele weekplanning is als volgt:
Maandag - IISPA, 19.30 uur
Dinsdag - Natuurhus, 15.00 uur
Woensdag- Beeklust, 15.00 uur
Woensdag - Zwembad Het Sportpark, 18.30 uur
Vrijdag - Nijreesbos, 09.00 uur

Er wordt rekening gehouden met ieder wandelniveau. Het is daarom niet erg als je (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen wordt getraind voor een wandelafstand van 3, 5 of 10 kilometer. De Nationale Diabetes Challenge wordt feestelijk afgesloten op het NDC Festival op 28 september in Arnhem.

Meer weten?

Sportbedrijf Almelo houdt op dinsdag 9 april om 19.00 uur een informatiebijeenkomst over de Diabetes Challenge in de IISPA, Stadionlaan 60 in Almelo. Iedereen die interesse heeft is welkom. Meld je aan voor de bijeenkomst door te mailen naar wandelen@sportbedrijfalmelo.nl

Verdere achtergrondinformatie

De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende twintig weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering. Dankzij hen hebben er in de afgelopen vier jaar al ruim 15.000 mensen de stap naar een gezondere leefstijl gezet.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Daan Hardon, Buurtsportcoach Volwassenen & Senioren bij Sportbedrijf Almelo, tel.06-86891225 of d.hardon@sportbedrijfalmelo.nl.