Sport & Vrije tijd

Open dag Trein Hobby Club Almelo

ALMELO - De Trein Hobby Club Almelo houdt op zondag 3 maart haar jaarlijkse open dag. Ook dit jaar zijn er weer drie etages van Jeugd en wijkcentrum Egbertus, aan de Arendsboerweg 3 te Almelo, vrijgemaakt om de activiteiten te tonen.

Op de begaande grond staat de ruim 35 meter lange modulebaan. Hier rijden de treinen door een Duits-Nederlands landschap. Op de eerste verdieping staat het clublid Harry Bolkesteijn met zijn eigen modelbaan, het station Hessisch Oldendorf. Harry kwam ruim 60 jaar geleden als kind vaak op dit Duitse station en dat inspireerde hem tot het exact nabouwen van dit station.

Op zolder is de vaste modelspoorbaan te vinden. Hier rijden weer diverse treinen, waarvan sommige wel zes meter lang zijn door het heuvellandschap. Dit alles gebeurt zo realistisch mogelijk met seinhuiswachters en machinisten die alles bedienen met computers en handregelaars.

Daarnaast wordt er gedemonstreerd hoe men zelf bomen kan maken en hoe een 3D printer werkt. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Verse koffie/thee/limonade, eventueel aangevuld met een lekkere koek, kan genuttigd worden aan de bar. Kortom, een hele boel te zien en te bepraten met de leden van THCA.

Tussen 10.00 en 16.00 uur heeft u de kans om de activiteiten met eigen ogen te aanschouwen. Voor de toegangsprijs hoeft u het niet te laten, deze is namelijk gratis! Meer info over de vereniging is te vinden op www.thca.eu