Sport & Vrije tijd

Prima debuut op het hoogste niveau voor Julia van der Meulen

ALMELO - Het Pinksterweekend was voor de 17-jarige Almelose haar debuut op het hoogste internationale mountainbike niveau. Ze stond aan de start bij de UCI Mountainbike World Cup Junior Series in Lons-le-Saunier in de Franse Jura. 

In het internationale deelnemersveld moest ze starten op rij 4, dat wil zeggen rond startplaats 25. Het was een 1.15 uur durende wedstrijd met rondes van ca. 4,6km met 260hm en met ruim 50 deelnemers druk en hectisch. “Het stoffige en technisch uitdagende parcours ligt me wel”, gaf ze voor de wedstrijd aan. De start was 9.45 uur en dat was mooi ook want het was toen al 25 graden. 

Julia reed na een goede start een degelijke wedstrijd rond plaats 10 a 12. Ze schoof langzaam en beheerst de top tien binnen. De laatste ronde bleek haar beste te zijn. Ze perste er alles uit en eindigde met een topresultaat als zesde.

Na het uitfietsen en genietend van het resultaat direct in de auto richting het Belgische Genk. Om daar Pinkester maandag een 3Nations Cup wedstrijd te rijden. Met volle en zware benen verliep de race naar verwachting. Niet top maar wel degelijk. Het kwam aan op een sprint en na het bestuderen van de fotofinish werd ze 2e. Wederom een goede uitslag en weer op naar Almelo.