Sport & Vrije tijd

Ring-fit: fitnessprogramma op maat voor senioren

ALMELO - Voor senioren die iets willen doen aan hun conditie heeft het gamecentrum FUN-IE-FIT van De Klup Twente een fantastisch nieuwe activiteit: Ring-fit. Een heel afwisselend trainingsprogramma dat leuk is en ook nog eens perfect ‘op maat’ kan worden ingesteld. Voor belangstellenden is er een workshop van een uur mét persoonlijke begeleiding.

Fit blijven met de Ring-fit.
Fit blijven met de Ring-fit.

Coördinator Niels Leenders van FUN -IE FIT heeft onlangs allerlei vernieuwingen doorgevoerd. Daarmee zijn langgekoesterde wensen binnen het gamecentrum van de Klup Twente gerealiseerd. Er kwamen nieuwe games, de VR brillen deden hun intrede en nu is daar een nieuw trainingsprogramma aan toegevoegd: Ring-fit. Bij uitstek geschikt gebleken voor 50-plussers, maar inmiddels ook populair bij andere leeftijdsgroepen.

Ring-fit is een game om te bewegen. Deelnemers krijgen een flexibele ring ter grootte van een autostuur en een kleine band om het been, zodat gegevens tijdens de training worden doorgegeven aan het grote scherm. Er kan met de Ring-fit een leuk avonturenprogramma worden afgewerkt met oefeningen in de vorm van obstakels en monsters. Dit avonturenprogramma slaat heel erg aan bij de jongste gebruikers.

Voor 50-plussers die aan hun conditie willen werken, biedt Ring-fit een hele serie oefeningen waarbij alle spieren worden aangesproken. voor alle spiergroepen. Met Ring-fit kan ook een persoonlijk trainingsprogramma worden samengesteld, met oefeningen naar keuze, de volgorde van de oefeningen naar keuze en de intensiteit naar wens.

De Ring-fit wordt al ingezet tijdens ’Fief worden en fief blijven’, dat al wekelijks wordt gedaan. De eerste ervaringen zijn heel positief. Verschillende deelnemers gaven opmerkingen: Jan Aaldenberg die wekelijks met games zijn conditie onderhoudt, noemt het ‘Een heel goede training’. Ans Achterhoek ervaart de oefeningen als heel goede beweging en Ine Eppink constateert dat ze het gevoel heeft dat ze écht goed getraind heeft. Gamecoach Henriëtte Bokhove probeert de ring wekelijks en geeft aan: ‘Je krijgt het gevoel van een echte work- out.’

Voor senioren die interesse hebben in een nieuwe vorm van bewegen, biedt De Klup Twente een workshop Ring-fit voor senioren aan op de donderdagmorgen van 09.30 tot 10.30 uur. De kosten zijn € 5,50, inclusief koffie met wat lekkers. Aanmelden: hanny@deklup.nl of tel. 06-15164576.