Sport & Vrije tijd

Veel topteams bij eerste editie Memory Cup in Almelo

ALMELO - De Almelose voetbalvereniging Oranje Nassau organiseert de allereerste Memory Cup U10; een top jeugdvoetbaltoernooi met een indrukwekkend deelnemersveld. Op zondag 28 mei komen teams als PSV, Feyenoord, Vitesse, NEC, FC Utrecht en PEC Zwolle naar Almelo om met hun beste jeugdteams te komen spelen in het Heracles stadion. Bezoekers kunnen de hele dag (van 10.00 tot 17.00 uur) gratis genieten van mooie wedstrijden.  

Een ultieme herinnering

Elke voetballer kan je per direct een mooie herinnering of anekdote vertellen over zijn voetbaljeugd.

Vaak gaan ze over een gekke (of super goede) speler, (buitenlandse) trip, kampioenschap, vriendschap of een mooi toernooi.

De Memory Cup U10 heeft alles om een mooie herinnering te worden. Het super zware toernooi met gegarandeerd 7 wedstrijden van 20 minuten tegen absolute topteams zoals PSV, Feyenoord en Vitesse, NEC, FC Utrecht en PEC Zwolle, allemaal gespeeld in het Heracles stadion.

Binnenkort maken de deelnemers de grote stap naar een half veld, maar nu eerst nog een paar mooie potjes op het kwart veld (6 vs. 6). Het veldje waarop de basis is gelegd en de eerste (voetbal) vriendjes zijn gemaakt.

Regio Cup

Oranje Nassau is als organiserende club verzekerd van deelname. Om ook clubs uit de regio de kans te bieden deel te nemen aan dit prachtige toernooi is er een Regio Cup georganiseerd, waar maar liefst 34 teams voor zijn inschreven. Inmiddels is de winnaar bekend. De Zweef uit Nijverdal heeft na een mooie finale tegen Stevo uit Geesteren de wildcard bemachtigd om mee te mogen doen aan de Memory Cup. 

Ervaring

Ard Muis, initiatiefnemer en organisator: “Ikzelf heb de mooiste herinneringen aan jeugdvoetbal. Gastgezinnen in Duitsland, met je team strijden voor Brabants kampioenschap (en winnen) en met de bus naar de verdere tegenstanders. In de jeugd was het voetbal nog gewoon lekker ongecompliceerd. Heerlijk ballen. Sowieso kwam je vroeger alleen thuis om te eten of slapen. Nu, oud en versleten, gun ik de boys de ervaring van een stadion, prachtige tegenstanders en een leuke herinnering aan de wedstrijdjes op kwart veld (toen het nog niet zo serieus was).”