Sport & Vrije tijd

Veertigjarig jubileum ATC Veenhorst

ALMELO - Op 12 juni 2024 is het veertig jaar geleden dat tennisvereniging ATC Veenhorst werd opgericht. De vereniging is gelegen in de wijk Schelfhorst aan de Veenelandenweg. Benno Veekamp bedacht de naam, een combinatie van de wijk en de weg waaraan het park gelegen is. Het initiatief destijds werd genomen door enkele tennissers die graag competitie wilden spelen en hun mogelijkheden binnen de RSV te beperkt vonden. 

Inmiddels beschikt het park over negen buitenbanen met kunstgras, twee padelbanen en een hal met drie binnenbanen en is hiermee de grootste tennisvereniging van Almelo. De vereniging heeft een restaurant waar je gezellig kunt vertoeven. André en Gerda de Kroon beheren dit al 37 jaar en horen dus bijna bij de inboedel.

ATC Veenhorst is een actieve vereniging en telt meer dan 750 leden, waarvan ruim 100 jeugdleden. Er kunnen tennislessen worden gevolgd door zowel senioren als junioren. Op dit moment telt de vereniging vier tennisleraren en twee padelleraren. Padel is een snel opkomende sport.

Er wordt het hele jaar door competitie gespeeld. Er zijn diverse toernooien, zoals het Team Creative Open Veenhorst toernooi, Hét Wooncentrum Clubkampioenschappen, de Shamrock Winter Inn, de Noaberscup, het Autocrew Christiaans Gezelligheidstoernooi, het Hoogwijk Openjeugdtoernooi, een pannenkoekentoernooi voor de jeugd, een jeugdkamp en nog veel meer. Voor de oudere tennissers is er de 50+ club die drie maal per week tennist. Iedere maandagmorgen, woensdagmorgen en vrijdagmiddag kan men hier deelnemen en gezellig meedoen. Het sociale aspect in deze groep is heel hoog.

De vereniging viert haar jubileum op zaterdag 15 juni met van 14.00 tot 15.00 uur een tennisclinic voor de jeugd, een receptie van 15.00 tot 15.30 uur en demonstratiewedstrijden tennis en padel van 15.30 tot 17.30 uur. De demonstratiewedstrijd tennis wordt gespeeld door voormalige leden van het Top Team van de vereniging, dat indertijd landelijk speelde op hoog niveau. Iedereen is hierbij van harte welkom. De dag wordt afgesloten met een feestavond met live muziek voor leden, oud-leden en genodigden. Aanmelden hiervoor kan via jubileum@atc-veenhorst.nl

Wilt u meer weten over deze leuke en gezellige vereniging, kijk dan op www.atc-veenhorst.nl