Sport & Vrije tijd

Vissersvrouwenkoor De Schellevissen weer volop actief

ALMELO -  Vissersvrouwenkoor De Schellevissen, helaas niet aanwezig bij Shantykoren in het Beeklustpark in Almelo. Wel in Emmen, Spakenburg, Dalfsen, Mariënheem, Soest,Tubbergen, de Zonnebloem en verschillende woon- en zorgcentra in Almelo en omgeving waar met veel enthousiasme gezongen, gedanst en geklapt is.

Ook de komende maanden staan er weer leuke optredens op het programma van de Schellevissen.

De uitstraling van het koor is kleurrijker geworden door prachtige nieuwe sjaals. Het repertoire van de Schellevissen bestaat uit liedjes over de zee en het water. Er wordt meerstemmig gezongen en in verschillende talen, zowel de bekende oude Hollandse liedjes als moderne popsongs zorgen voor erkenning en gezelligheid.

Na de zomervakantie wordt de kerstmap al weer meegenomen naar de repetitie om alvast het kerstrepertoire te oefenen, de dames willen als de kerstconcerten weer beginnen goed beslagen ten ijs komen.

De repetities van de Schellevissen zijn elke donderdagavond in het wijkcentrum van de Schelf (Schelfhorst).

De kerstconcerten in december zijn alweer geboekt.

Het eerste kerkconcert is in Almelo op zondag 10 december om 15.00 uur in de Grote Kerk samen met het koor Cantabilé uit de Mariaparochie- Harbrinkhoek. Tegelijk met het ‘rondje Noord’ (meer nieuws volgt nog). Ook staat er op het kerstprogramma van de Schellevissen zingen in Hardenberg, Losser en verschillende woon- en zorgcentra.

Andrea Klooster, de artistiek leider van de Schellevissen, zorgt ervoor dat het koor uitstekend zingt en het combo de liedjes begeleidt zodat het klinkt als een klok.

Ondanks het feit dat alles op rolletjes loopt is het koor voor het combo op zoek naar versterking van 2 accordeonisten. Het huidige combo bestaat uit een toetsenist, gitarist, 3 accordeonisten en percussionist. Geïnteresseerden kunnen zich via deschellevissen.nl melden. Graag wordt er dan een afspraak gemaakt.