Uitgaan & Cultuur

Bleeklezing met Sytze de Vries

ALMELO - In de cycli Bleeklezingen van VVG en de Doopsgezinde Gemeente komt op 3 februari de bekende dichter, schrijver, publicist en meer, Sytze de Vries, naar Almelo. Hij heeft het publiek veel te vertellen over de kunst van poëzie, liederen, gedichten en wat daarmee samenhangt. Het is zeer de moeite waard. De lezing begint om 16.30 uur aan de Hofstraat 1 te Almelo. Aanmelden kan via 06-437419 34 of paulien.dejong@outlook.com.

Poëzie als taal van het geloof

Wanneer grijpen wij naar een gedicht? Wat is poëzie? Zijn Psalmen en Liederen gedichten? Waarom bestaat een derde deel van het Aloude Testament uit poëzie? Op deze en andere vragen gaat Sytze de Vries in, aan de hand van bekende teksten. Hij wil ons bewust maken van de poëzie die in elk mensenleven aanwezig én nodig is. Ook hoezeer de geloofstaal ook beeldtaal is, en alleen in beelden kan spreken van wat – nu nog – onzichtbaar is.

Sytze de Vries is theoloog, predikant, schrijver, publicist en werkzaam in ‘De Vertaalslag’, werkplaats voor het Woord in taal, toon en beeld voor een zo breed mogelijk publiek, binnen en buiten de kerk.