Uitgaan & Cultuur

Concertkoor Sursum Corda Almelo voert Messiah uit

ALMELO - Concertkoor Sursum Corda Almelo voert op 14 april het meesterwerk Messiah van George Friedrich Händel uit. De opvoering is voor het koor in een nieuwe locatie, namelijk het ROC van Twente aan de Wierdensestraat 65 in Almelo.

Messiah is een oratorium gecomponeerd door Georg Friedrich Händel. Het werk werd voor het eerst opgevoerd in 1742 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest geliefde en bekende werken in het klassieke repertoire. Een van de bekendste delen van Messiah is het Hallelujah-koor. De compositie is geliefd om zijn dramatische en expressieve muziek en de combinatie van koor- en solowerk maakt het tot een indrukwekkend en meeslepend werk. Het belooft een prachtig concert te worden in een mooie ruimte.

Medewerking aan dit concert zal verleend worden door: NASKA (Nationaal Symfonisch Kamerorkest), Rob Nederlof (klavecimbel en orgel), Maartje Rammeloo (sopraan), Carina Vinke (alt), Marcel Reijans (tenor) en Matthew Zadow (bas). Muzikale leiding heeft de eigen dirigent, Eric Kotterink. Aanvang van het concert is 14.30 uur. De zaal is open vanaf 13.45 uur.

De locatie ligt direct achter het centraal station van Almelo. Bezoekers van buiten Almelo kunnen makkelijk met de trein komen en de uitgang aan de achterzijde van het station nemen. Er is een parkeerplaats van de school aan de Thorbeckelaan, een paar minuten lopen naar de concertlocatie. Rondom de school is er ook gratis parkeren in de blauwe zones, deze gelden niet op zondag. Ingang aan de parallelweg, achter het station.

Kaarten

De toegangsprijs is € 30 (studenten € 15), incl. programmaboekje en koffie of thee in de pauze. Na het concert is er de mogelijkheid om nog een drankje te drinken in het ROC. Kaarten zijn verkrijgbaar via leden, via www.sursumcorda-almelo.nl en voorafgaand aan het concert aan de deur (indien nog voorradig).

Repetitie

Geïnteresseerden zijn altijd welkom een repetitie bij de wonen. Dit kan iedere maandag van 19.50 tot 22.00 uur in de NOACH kerk in Almelo. Voor meer informatie: www.sursumcorda-almelo.nl of voorzitter Ulbe van Houten, voorzitter@sursumcorda-almelo.nl of secretaris Louise van der Neut–Stulen, secretariaat@sursumcorda-almelo.nl, tel. 06-54318661.