Uitgaan & Cultuur

Eindejaars overzichtsexpositie bij Kunst Punt

ALMELO - Maar liefst 48 kunstenaars hebben een kunstwerk ingeleverd en doen mee aan de eindejaars overzichtsexpositie van Kunst Punt aan de Grotestraat op nummer 37. Tot en met 23 december kan iedereen de kunstwerken bewonderen. De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zaterdag en op koopzondagen van 13.30 tot 17.00 uur. 

De stichting Kunst Punt is eind maart 2023 opgericht en begin april van start gegaan met de eerste expositie. Ze behartigen de belangen van de beeldend kunstenaars in Almelo. Ruim 45 kunstenaars zijn inmiddels donateur. Kunst Punt draait goed en voorziet duidelijk in een behoefte. Voorzitter van de stichting is Joke van Dijk en Arie Jan Arbouw houdt zich veelal met de dagelijkse gang van zaken bezig. De verschillende donateurs helpen mee als suppoost om de bezoekers te verwelkomen en zijn actief in het winkelgedeelte waar leuke kleine werkjes van kunstenaars te koop worden aangeboden.

De eindejaars overzichtsexpositie is alweer de 7e editie. De beeldend kunstenaars Hubert van Mastrigt en Riet Abcouwer zijn intensief bezig geweest om deze expositie zo goed mogelijk in te richten. “Dat was nog best lastig want je wilt graag dat ieders werk mooi uit de verf komt. Daarbij let je onder andere op of de kleurencombinaties een beetje goed matchen”, aldus Riet. Dat de aanwezigen duidelijk vonden dat de inrichting prima gelukt is, was wel duidelijk want een groot applaus barste los.

De stichting Kunst Punt draait nog maar sinds april en toch is men al genomineerd voor de Stadsprijs van 2023. “Een mooie opsteker voor ons en een duidelijk signaal dat we goed bezig zijn”, aldus Arie Jan Arbouw. Ze mogen nog een jaar in het huidige pand blijven, maar hebben de wens om binnen afzienbare tijd over een eigen vaste ruimte te beschikken waar ze vervolgens nog jaren kunnen blijven.