Uitgaan & Cultuur

Expositie, een beperking beperkt je niet

ALMELO - In de hal van het Stadhuis is de expositie, ‘een beperking beperkt je niet’ geopend door wethouder Margreet van Overmeen.  Ook de voorzitter van de Vrienden van de Klup, Guido Eggermont, sprak een woordje. Mede door hen kon de expositie gehouden worden. Tien deelnemers hebben ruim vier maanden onder begeleiding van kunstenaar Nienke Dijkman gewerkt aan de verschillende werkstukken.

Er is op de Klup in het Siebelinkhuis gewerkt aan het project en later in the Little Church aan de Marktstraat. Nienke Dijkman is Kunstenaar en met hulp van twee vrijwilliger heeft ze samen met de tien deelnemers het project ‘Een beperking beperkt je niet’ gestalte gegeven Nienke heeft de deelnemers geïnspireerd om tot hele bijzondere kunstuitingen te komen.

Ze hebben ieder voor zich goed nagedacht wat ze wilden maken.

Nienke legt uit dat elk werkstuk op een andere manier tot stand is gekomen. Zo is een van de deelnemers verzot op fietsen. Hij vertelde dat hij vroeger moeite had gehad om een beugel te dragen. Hij heeft een soort van beugelfiets gecreëerd.  Een andere deelnemer heeft veel last van hoogtevrees. Ze maakte een luchtballon in een grote schoen, wat staat voor stevig in de schoenen staan. 

Diane Paalman maakte een grote slang met allemaal versieringen er op. Ook heeft ze verschillende figuren gemaakt die door de ruimte bewegen. Deze hangen nu in een boom. “Ik knutsel graag met allerlei spullen”, vertelt Diane die heel blij is met de grote slang die ze gemaakt heeft. Een heel ander werkstuk is het mozaïekwerk met huizen er op. De maker vertelde dat hij door een ontsteking aan zijn vinger lange tijd niet aan zijn werkstuk kon werken, maar hij is blij dat het toch af is gekomen en dat het mooie huizen zijn geworden.

De expositie bevindt zich in de hal van het Stadhuis en is dagelijks te bewonderen tijdens de openingstijden. De werkstukken blijven tot 14 februari (Valentijsdag) in de hal van het Stadhuis.