Uitgaan & Cultuur

Expositie met werk van Gertruud Dentjens in de torentjes

ALMELO - Voor Gertruud  Dentjens is kunst niet in de eerste plaats iets fraais om aan de muur te hangen. Voor haar zit schoonheid vooral in de puurheid van materialen. Haar bronnen vindt ze in de wereld om haar heen. Soms zelfs letterlijk voor het oprapen. Vooral de doorleefde geschiedenis van puur materiaal fascineert haar.

Het zijn dan ook die materialen zelf die de basis vormen van haar werk. In de combinatie van nieuwe en vintage materialen weet Gertruud Dentjens betekenis toe te voegen en vertelt ze een nieuw verhaal.

Voor haar installatie in het KunstTorentje koos ze bijvoorbeeld voor zowel harde, zware stalen, industriële bouwmaterialen als voor zachte grondstoffen voor draden en weefsels. Vanuit dat contrast in materialen worden zo associaties opgeroepen aan het vervlogen verleden van het torentje in de textielindustrie. Zo bouwt Gertruud Dentjens voort aan locatiespecifieke installaties. In de acht StuiverTorentjes toont ze haar manier van werken en onderzoek in kleinere installaties die aan haar werk in het KunstTorentje vooraf gingen.

Gertruud Dentjens exposeerde eerder op site-specific-art locaties in Amsterdam, Utrecht, Friesland, Zeeland, Naarden Vesting en Den Haag. Gertruud woont en werkt in Utrecht. Exposities in de torentjes worden georganiseerd door Stichting Nieuwe Twentse Kunst en mede mogelijk gemaakt door gemeente Almelo, Cogas Almelo en KunstHuis Almelo. Zie www.kunsttorentje.nl

Expositie ’De draad, het fundament’ - Gertruud Dentjens
Het KunstTorentje en de StuiverTorentjes
Van 16 juni - 11 augustus