Uitgaan & Cultuur

Het is zomers aan de Herengracht!

ALMELO - Zoals gebruikelijk openen de kunstenaars van de Herengracht op iedere laatste zondagmiddag van de maand de deuren van hun ateliers voor het publiek. Op 30 juni tussen 14.00 en 17.00 uur zijn belangstellenden weer welkom om vrijblijvend een kijkje te nemen in de verschillende werkruimtes. De kunstenaars vertellen je graag meer over hun werk (in progress), gebruikte technieken en inspiratiebronnen. Ook kun je deze middag ontdekken hoe het voelt om in marmer te hakken. Voor de kinderen zijn er gratis kleine speksteentjes is het atelier van Frieda Waanders.

Rob Koenders - nr. 6-8: schilderen, tekenen, krijttechnieken

Afgelopen maand was Rob op Terschelling waar hij nieuwe inspiratie opgedaan heeft in de vorm van tekeningen en schetsen. Hoe gaat Rob deze gebruiken in zijn nieuwe werk? Bijwerken of niet? Uitvergroten op het doek? De resultaten kunt u bekijken op deze zondag. De werken van de expositie in Kunsthal Hof 88 zijn weer terug in zijn atelier en zullen deze middag ook worden getoond.

Frieda Waanders - nr. 18-20: beelden in natuursteen en brons

Deze middag kun je zelf ontdekken hoe het voelt om in marmer te hakken. In het atelier van Frieda (of buiten bij goed weer) liggen hamer, beitels en veiligheidsbril klaar bij een grote marmeren zwerfkei, waar geïnteresseerde bezoekers de beitel in mogen zetten. Voor de kinderen zijn er gratis, kleine speksteentjes die ze thuis verder glad kunnen schuren. Daarnaast is er natuurlijk werk in uitvoering van Frieda te zien.

Marthijn de Rooy - nr. 22: schilderijen in olieverf

Marthijn nodigt je uit om de diepere regionen van de menselijke ervaring te verkennen met zijn krachtige portretten. Geïnspireerd door ’la condition humaine’, legt deze kunstenaar de menselijke ziel bloot met een unieke blend van realisme en abstractie. De Rooy, die ook systemisch werker en familieopsteller is, gebruikt zijn schilderijen om zowel zijn eigen ontwikkeling als die van de kijker te belichten. Zijn werken dagen je uit om je eigen projecties te onderzoeken en de complexiteit van het menselijk bestaan te omarmen. Op dit moment werkt hij aan zeven nieuwe werken die 13 september tijdens het symposium van Gabor Maté geëxposeerd worden in Antropia te Driebergen. De komende maanden is de status van deze werken te volgen tijdens de open atelier dagen.

Elsa Snijder - nr. 24: schilderijen, poëtische teksten, fotografie

In Elsa’s atelier hangen expressieve schilderijen. Bijbehorende gedichten nodigen de kijker uit om door de kleurrijke landschappen te ’wandelen’. In aanloop naar een solo-expositie in oktober a.s. in de Oude Kerk te Borne, houdt Elsa zich momenteel bezig met de voorbereidingen hiervoor. Zij werkt het thema ’Licht en donker’ uit in verschillende disciplines.

Meer informatie is te vinden op www.kunstenaarsalmelo.nl

Overige geopende exposities op deze middag:

Kunst Punt Almelo, Grotestraat 37;
Kunsttorentje, Egbert Gorterstraat 5;
Kunsthal Hof 88, Elisabethhof 6;
Het Stedelijk Museum Almelo, Prinsenstraat 13;
Atelier Orange, Grotestraat 151.