Uitgaan & Cultuur

Kunsthal Hof 88 ontvangt 1000ste bezoeker tijdens Kinderen Kijken Kunst

ALMELO -  Afgelopen zondag organiseerde Kunsthal Hof 88 de activiteit ‘Kinderen Kijken Kunst’ waarbij kinderen op hun eigen manier en tempo kunnen genieten van de kunstwerken van de lopende tentoonstelling. Deze editie van Kinderen Kijken Kunst werd nog specialer doordat de kinderen gezamenlijk de 1000ste bezoeker van de huidige tentoonstelling waren. Om deze reden werd de héle groep in het zonnetje gezet en kregen zij allemaal een leuk presentje. 

Bij elke tentoonstelling in Kunsthal Hof 88 organiseert de kunsthal een speciale interactieve kijkochtend voor kinderen. Samen met de vrijwilligers van de kunsthal gaan de kinderen op artistiek avontuur in de ruimtes van de Almelose Kunsthal. Deze keer was er een extra grote groep kinderen die de activiteit kwam bezoeken. Naast de Weekendschool Almelo die kwam met 16 kinderen waren er ook twee kleuters die voor het eerst meededen aan de activiteit. Door het grote aantal deelnemers kon de Almelose Kunsthal de 1000ste bezoeker aan de huidige tentoonstelling van Hans Bouma, Annemarie van Uden en Carel Harberink verwelkomen. Extra leuk was het natuurlijk dat het ging om jonge bezoekers van Kinderen Kijken Kunst.

Tijdens de activiteit vertelde Annermarie van Uden over haar glaskunst, werd er gekeken naar de fotografie van Hans Bouma en bewonderden ze de kleurrijke schilderijen van Carel Harberink. Alle drie de kunstenaars laten zich inspireren door de natuur. Samen met de kinderen werd er vervolgens iets getekend uit de natuur en als aandenken werden deze werken ingelijst en gingen met de kinderen mee naar huis. Voor de ouders lagen er kaartensets van Annemarie van Uden en Hans Bouma klaar zodat alle bezoekers tevreden de kunsthal verlieten.