Uitgaan & Cultuur

Kunsthal Hof 88 verwelkomt 1000ste bezoeker bij tentoonstelling van Sulaiman Ali, Dinie Wikkerink en Theo Wolvecamp

ALMELO - Zaterdagmiddag heeft Kunsthal Hof 88 in Almelo de 1000ste bezoeker mogen verwelkomen bij de huidige tentoonstelling met werken van Sulaiman Ali, Dinie Wikkerink en Theo Wolvecamp. De gelukkige bezoeker, Dick Geuze uit Almelo, werd hartelijke ontvangen door voorzitter Rita Bergsma, samensteller van de tentoonstelling Henk Lassche en exposerend kunstenaar Sulaiman Ali. Naast een mooie bos bloemen ontving de bezoeker het nieuw uitgekomen boek over de Syrische kunstenaar Sulaiman Ali. De tentoonstelling is nog te bezoeken tot 29 oktober.

De Almelose Kunsthal is zeer verheugd over het succes van deze bijzondere expositie en hoopt natuurlijk in de komende week nog flink wat bezoekers te mogen ontvangen. Ook voor de Syrische kunstenaar Sulaiman Ali is dit hoge aantal bezoekers een grote opsteker na een zware tijd waarbij vrijwel al zijn kunstwerken werden vernietigd tijdens een bombardement in zijn geboorteland. Hij was in de afgelopen weken vaak te vinden in de kunsthal waar hij rustig in de grote zaal zat te aanschouwen hoe de bezoekers van zijn kunstwerken genoten. Soms nam hij zijn dochter mee die fungeerde als tolk om te communiceren met de geïnteresseerde bezoekers maar vaak werd ook met handen en voeten context gegeven aan de tentoongestelde werken.

Naast de schilderkunst van Sulaiman Ali is tijdens de tentoonstelling ook fotografie te zien van Dinie Wikkerink. Al tijdens haar studie aan de AKI werd duidelijk dat Dinie Wikkerink niet werd aangetrokken door de spectaculaire vernieuwende onderwerpen maar juist aandacht heeft voor de dagelijkse dingen om haar heen. Met licht creëert ze beelden die tijdloos zijn en zich kenmerken door schoonheid en troost. Tot slot is er in de galerie van de kunsthal een verkooptentoonstelling met tekeningen van COBRA-schilder Theo Wolvecamp.