Uitgaan & Cultuur

Lezing Bas Ragas en Ad van Nieuwpoort bij Het Noordik

ALMELO - Elk schooljaar organiseert CSG Het Noordik een algemene lezing die raakvlak heeft met de christelijke identiteit. Op maandag 15 april (aanvang 19.00 uur) wordt de lezing gegeven door Bas Ragas en Ad van Nieuwpoort bij de locatie Het Noordik Lyceum in Almelo. Ragas (schrijver, zanger en presentator) en Van Nieuwpoort (theoloog en predikant) ontmoetten elkaar en bleken dezelfde fascinatie te hebben voor bijbelse verhalen. Na jarenlang gedachten wisselen schreven zij samen het boek ’Jezus, waarom?’ 

‘Hoe relevant is de Bijbel anno 2024?’

Is er in deze maatschappij nog wel ruimte voor liefde, twijfel of stilte? Er is zoveel onrust en onzekerheid en er leven zoveel vragen. Zou de Bijbel uitkomst kunnen bieden? In het boek ’Jezus, waarom?’ worden vele vragen beantwoord.

‘Wie of wat is God?’ ‘Is de Bijbel een historisch, literair of religieus boek?’ En ‘Hoe relevant zijn deze verhalen anno 2024?’ Kern van de lezing: wat geeft ons leven waarde, inhoud en duiding?

Muzikale omlijsting

De lezing duurt ongeveer 1,5 uur en wordt muzikaal omlijst met live muziek door zangeres en gitariste Niki Jacobs, die gespecialiseerd is in jiddische liederen en joodse volksmuziek. Deze lezing is gratis voor iedereen toegankelijk. Aanmelden hiervoor kan via www.hetnoordik.nl/lezing (niet verplicht).