Uitgaan & Cultuur

Najaarsconcert Concertkoor Sursum Corda Almelo

ALMELO - Vrijdag 17 november bent u van harte welkom in de St. Jozefkerk in Almelo. Tijdens hun najaarsconcert zingt Concertkoor Sursum Corda voor u Mirjams Siegesgesang van F. Schubert. Een zegelied op de verpletterende nederlaag van de farao, met tekst gebaseerd op het oudtestamentische uittochtverhaal. In een extatische terugblik van Mirjam (de zuster van Mozes) wordt de doortocht van het volk Israël door de Rode Zee en de ondergang van de Farao en zijn ruiterij beschreven. Dit bezingen zij samen met de Duitse sopraan Judith Hoffmann.

Daar tegenover staan de Zigeunerlieder van J. Brahms. Het concertkoor zal de eerste negen liederen zingen. Meer volksere teksten in een andere tijdssetting. Heel verschillende werken wat inhoud betreft, maar in hun eigen tijdsgeest uit het leven gegrepen. Judith Hoffmann zal voor u meerdere solistische stukken zingen, van zowel J. Brahms als F. Schubert waaronder het prachtige ‘Gretchen am Spinnrade’. Het concertkoor wordt begeleidt door hun eigen pianist Gerard van Kempen. Ook hij zal een solopartij voor zijn rekening nemen en ‘Arabesque’ van R. Schumann spelen. Bijzonder te melden is dat Gerard dit jaar 25 jaar bij Sursum Corda in dienst is als vaste pianist.

De avond staat onder leiding van dirigent Eric Kotterink.

Na het concert nodigt het concertkoor u uit om samen met hen een drankje te drinken in de kerk. De toegangsprijs is inclusief programmaboekje en het drankje na afloop van het concert.

Najaarsconcert

Mirjams Siegesgesang – F. Schubert

Zigeunerlieder – J. Brahms

Dirigent Eric Kotterink

Pianist Gerard van Kempen

Sopraan Judith Hoffmann

Binnenkort start de kaartverkoop. De toegangsprijs is € 17,00.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website sursumcorda-almelo.nl of via leden of bij de ingang van de kerk voorafgaand aan het concert.

Inmiddels zijn ze ook druk aan het repeteren voor de Messiah van Händel, deze voert het concertkoor uit op 14 april. Heeft u belangstelling om mee te zingen als projectlid?  Stuur dan een mail naar de secretaris secretariaat@sursumcorda-almelo.nl. Mannenstemmen zijn meer dan welkom.

Voor meer informatie kunt u terecht bij voorzitter Ulbe van Houten, voorzitter@sursumcorda-almelo.nl of secretaris Louise van der Neut – Stulen, secretariaat@sursumcorda-almelo.nl.