Uitgaan & Cultuur

Ontboezemingen met Metje Blaak in Huis van Katoen & Nu

ALMELO - Metje Blaak is één van Almelo’s meest intrigerende persoonlijkheden. Op zondag 9 juni komt ze naar het Huis van Katoen & Nu om haar boek ‘Marieke, eindelijk van God los’ te presenteren. 

In haar nieuwste roman werpt ze een bijzonder licht op het leven van een prostituee die drie decennia lang achter het raam heeft gestaan en gezeten. Haar rijkdom vergaarde ze door medelijden en naïviteit. Ze gaf vele prostituees een gezicht.

Metje is destijds opgegroeid in de Almelose wijk de Goossenmaat, een echte volksbuurt. Later trok ze naar Amsterdam. Ze schreef eerder het boek ‘Who the fuck is Metje Blaak’, waarin ze openhartig over haar leven vertelt. Ze zal de bezoeker meenemen op haar reis naar de verpleging, waar ze haar ware roeping ontdekte en deze voor vijfentwintig jaar vol passie vervulde, met alle bijzondere momenten.

“Het belooft een bijzondere mooie middag te worden die je absoluut niet mag missen. Kom op tijd want vol is echt vol”, geeft coördinator van het Huis van Katoen & Nu, Gerard Hammink, aan.

Waar: huis van Katoen & Nu, Marktplein 35 in Almelo
Wanneer: zondag 9 juni, aanvang 14.30 uur
Toegang: gratis (maar vol = vol)