Uitgaan & Cultuur

Zaterdag 4 november Korneel Roosma-de Vries

‘Ontmoeting met gevolgen’

ALMELO - Dit toneelstuk gaat over twee vrouwen. De ene, Geertruydt Jansdochter Hoyer, vrouw van Menno Simons, is tot dusverre op de achtergrond gebleven. Tijd om dat te veranderen. Zij heeft het publiek veel te vertellen! De andere vrouw is een verre achter-, achter-, achterkleindochter van Geertruydt, Geerte de Vries, voorganger in een doopsgezinde gemeente die hier na haar werkzame leven afscheid neemt. Geerte is getrouwd met Symen de Boer en heeft Geertruydt ‘aangespoord’ om haar kant van de geschiedenis te vertellen. Beide vrouwen hebben in hun tijd, op grond van een bijzondere ontmoeting, voor een andere weg gekozen. Een weg met grote gevolgen voor hun verdere leven. Beseften zij welke stap zij namen, het onbekende tegemoet?

Een boeiend toneelstuk over de geschiedenis van twee vrouwen, over de verschillende keuze die zij heel lang geleden maakten en hoe dat voor hen beiden uitpakte.

Het toneelstuk ‘Ontmoeting met gevolgen’ is een Bleeklezing, die altijd plaatsen op de eerste zaterdag van de maand, op zaterdag 4 november om 16.30 uur in de Bleekkerk, Hofstraat 1 in Almelo. De deur is om 16.00 uur open.

De toegangsprijs bedraagt € 10,00 voor leden van de VVG en donateurs, leden van de Doopsgezinde Gemeente betalen € 7,50, inclusief koffie/thee, hapje en een drankje. Iedereen is van harte welkom.