Uitgaan & Cultuur

Op de gala avond is het één groot feest

ALMELO -  De spanning, in de tot de nok toe gevulde kulturhus in Bornerbroek, liep hoog op, maar uiteindelijk werd dat het 49e Prinsenpaar van de Knoll’ntrekkers bekend gemaakt. Het is Bart Holtkamp die samen met zijn prinses Nicole voorop gaat in het Carnavalsgedruis van 2024 in Knoll’nbrook.

Nicole was meteen heel enthousiast en zag het helemaal zitten om samen met haar man Bart het prinsenpaar te vormen. Bart dacht er nog wel een weekje over na, maar toen was hij dan ook helemaal om. Ze moesten het nog bijna een half jaar wachten voor het bekend mocht worden bij de Bornerbroekers. Het was dan ook was dan ook het best bewaarde geheim van het dorp, liet voorzitter van de Knoll’ntrekkers, Coen Bolscher, weten.

Het prinsenpaar Patrick 1 en Pien van het afgelopen jaar, mochten de kettingen en alle andere toebehoren overdragen aan het nieuwe paar. Ook de kinderen van Bart en Nicole kregen een speciale ketting. Hein en Sylvie glommen van trots. De lijfspreuk van het nieuwe Prinsenpaar is:

“In ’t Knoll’nbrook wordt ’n Carnaval helemaal top, want wie hebt de knoll’n nog lang nich op!”

De zaal was met 400 bezoekers helemaal vol. “Er stonden zelfs een heleboel mensen op de wachtlijst”, vertelt Michiel Peeze.  Hij is al lange tijd lid van het bestuur van de Knoll’ntrekkers. Hij geeft aan dat carnaval echt leeft in Bornerbroek. “Elk jaar komen er nog weer nieuwe leden bij. Ze zijn in verschillende commissies bijna het hele jaar bezig met de voorbereidingen van de drie gala avonden en het carnavalsgebeuren bij het carnaval.

Op donderdag was al de jeugdprins en prinses gekozen. Dit was ook een feestelijk gebeuren. Dit jaar zijn het Thijn en Esmee. Voor de jongeren was er op vrijdagavond een gala avond waar meer dan 300 bezoekers naar toe kwamen. Daar werd Dylan als Jonkheer gekozen en Lex als adjudant. Beiden zijn blij met, en trots op, deze titel. Ze zijn beide al jaren betrokken bij de Knoll’ntrekkers en samen vormen met een groep van ongeveer twintig een echte vriendengroep. Hun lijfspreuk is: “Met ons veurop zett’n wie dit dit Carnavalsjoar heel Twente op de kop!”

Ruim honderd Bornerbroekers zijn direct betrokken bij de Knoll’ntrekkers. Tijdens de gala avond op zaterdag was er een avondvullend programma met dansgroepen en verschillende sketches die de nodige lachsalvo’s gaven onder het genot van de nodige versnaperingen. Natuurlijk werden vele Carnavalskrakers luidkeels meegezongen.

Ook op zondag was er nog een feestelijke receptie waar kennis gemaakt werd met veertien carnavalsverenigingen uit de omgeving. “Wij vieren de bekendmaking van het nieuwe prinsenpaar traditiegetrouw in het derde weekend van januari. Carnaval vindt deze keer in het weekend van 11 februari plaats. We hebben dus niet zo heel veel tijd om alles voor te bereiden”, vertelt Michel maar hij is er van overtuigd dat het allemaal helemaal goed komt. 

Programma van C.V. de Knoll’ntrekkers

8 februari: ouderencarnaval i.s.m. TMZ Theresiahof en SOB Bornerbroek in residentie Kulturhus.

9 februari: kindercarnaval in residentie.

9 februari: opening Carnaval (sleuteloverdracht) in het gemeentehuis te Almelo.

10 februari: carnavalsoptocht en carnavalsavond in residentie Kulturhus.

13 februari: sleutel terugbrengen naar het gemeentehuis te Almelo.

13 februari: 's avonds Leuge Knipp’nbal in residentie.