Uitgaan & Cultuur

Rondje Kunst aan de Herengracht te Almelo

ALMELO - Zin om er even uit te gaan? Doe eens een rondje kunst! Iedere laatste zondagmiddag van de maand gaan de deuren van de kunstateliers aan de Herengracht open voor het publiek. Ook op zondagmiddag 25 februari ben je weer welkom in de sfeervolle straat. Van 14.00 tot 17.00 uur kun je vrij naar binnen lopen, rondkijken en neuzen tussen het gevarieerde kunstaanbod en het proces volgen van ‘kunst in wording’. De kunstenaars vertellen je met plezier over de gebruikte technieken, hun inspiratiebronnen. Ook kun je er terecht voor het kopen van niet-alledaagse cadeautjes.

Nr. 6: Rob Koenders. Schilderen, tekenen, krijttechnieken.

Rob heeft de afgelopen maanden gewerkt aan een serie met als werktitel De Vijf Seizoenen. Een aantal van deze resultaten zijn te bekijken. Ook te bekijken zijn een aantal schilderijen/ tekeningen met als werktitel Boswandeling.

Nr.18: Frieda Waanders. Sculpturen in steen en brons.

Na een druk en succesvol jaar met eervolle opdrachten en afronding van haar unieke serie marmeren componisten (zie www. friedawaanders.nl) is Frieda dit jaar in haar atelier aan de Herengracht begonnen met mooie nieuwe projecten. De voortgang kan gevolgd worden op de maandelijkse openstellingen, zoals a.s. zondag. Daarnaast is een wisselend deel van haar werk te bewonderen in de Herengracht galerie op nr.20.

Nr. 22: Marthijn de Rooy. Schilderijen, interieurdesign.

Marthijn schildert vooral portretten. Daarbij gaat hij voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden, experimenteert met verfdiktes, vorm en transparantie. Door het gebruik van abstracte en realistische elementen krijgen zijn schilderijen een levendige uitstraling, ziel en diepgang. Marthijn houdt zich tevens bezig met het ontwerpen van interieur-design-objecten. Daarbij past hij verschillende gerecyclede materialen toe.

Nr.24: Elsa Snijder. Fotografie, schilderen, Tekst & Beeld.

Elsa toont onder meer een aantal kunstfoto’s uit de serie Reborn Beauty’s. Gebruik makend van uiteenlopende ‘vergeten’ materialen maakt ze kleine installaties, met als resultaat harmonische, verstilde beelden. Tevens hangen er een aantal impressionistische schilderijen met als thema natuur. Gedichten van eigen hand versterken daarbij de beleving van een boswandeling. Zondagmiddag kun je Elsa aan het werk zien achter de schildersezel.

Overige exposities

Kunst Punt Almelo, Grotestraat 37, Almelo. Openingstijden: donderdag t/m zaterdag en op koopzondag geopend van 13.30 tot 17 uur. Tot en met 16 maart exposeren Ankie van Huizen en Randy van Lingen. Winkel van en door de Almelose Kunstenaars.

Kunsthal Hof 88, Elisabethhof 6, Almelo. Geopend op dinsdag t/m zondag van 13.30 tot 17 uur. Expositie met schilderijen van Henk Lassche en Toon Klaver. Lezing door Henk Lassche om 15.00 uur.

Atelier Orange, Grotestraat 151, Almelo. Geopend op de koopzondag, ’s middags. Schilderijen van Karst Kroeskamp en Winny Lenderink

Het Torentje, Egbert Gorterstraat 5, Almelo. 24 / 7 te bezichtigen. Thijs Linssen, combi van video, fotografie en installaties.