Uitgaan & Cultuur

Schelfhorstpark voor de zestiende keer het decor van HobNob festival

ALMELO - Alle ingrediënten voor een supergezellig HobNob festival zijn aanwezig. Het belooft ook in 2024 een geslaagd gebeuren te worden. Op zaterdag 6 juli a.s. zijn muziekliefhebbers en gezelligheidszoekers uit Almelo en ook de hele regio weer van harte welkom in het Schelfhorstpark. Verschillende aansprekende bands komen naar het park om op te treden voor jong en oud. Het festivalterrein is ook deze keer gratis toegankelijk voor iedereen. 

De festivalpoort gaat om 15.00 uur open en tot in de kleine uurtjes wordt doorgespeeld. Er zijn twee grote podia van waar de artiesten om en om optreden. De twee podia hebben de namen van de sponsoren ‘Kracht’ en ‘van Merksteijn’ gekregen.

De band ‘De hippe gasten’, doen om 15.00 uur de aftrap voor de kinderen en natuurlijk mogen hun ouders ook meekomen. De Hippe Gasten zijn een speciale kinderrockband en razend populair. Ze weten alle bezoekers aan het dansen en springen te krijgen.

In 2023 was de percussieworkshop een megasucces. Ook dit jaar wordt er wederom een percussieworkshop gehouden. Kinderen kunnen zich ook sportief uitleven in de slagkooi van Honk- en Softbalvereniging de Uitsmijters ’55. Al deze activiteiten worden gratis aangeboden.

Brede line-up

Later in de middag betreedt Chef Defect het Van Merksteijnpodium met funky vibes en Voodoo Woman speelt vervolgens op het Krachtpodium fijne popmuziek. Natuurlijk is er voor de echte liefhebbers ook stevige rock van One World Silence. Ook deze keer is er door het team van HobNob voor een brede line-up gekozen. De Dawn Brothers, Boogie Beasts (uit België) en Jaya the Cat zorgen voor een muzikale reis met blues, rock, ska en reggae. Zo is er voor iedere bezoeker wat.

The Fortunate Sons

De organisatoren rekenen op een afgeladen vol veld wanneer The Fortunate Sons het festival komen afsluiten. De band is inmiddels erg beroemd in Nederland door tweede te worden bij The Battle of the Tribute-bands. Alle concerten die het komende jaar op het programma staan van deze Creedence Clearwater Revival tribute band zijn uitverkocht. Maar zoals iedereen weet, naar HobNob ga je gratis.

Voor de innerlijke mens is er van alles te vinden zoals de ervaren HobNob bezoeker wel weet. Dit jaar komen voor de tweede keer op rij Almelo’s trots ‘Zwarte Parochie’ en ‘Skier Wöske’ naar het speciale het AlmeloPlein

 

Meer informatie

Wil je meer weten over hoe laat de verschillende optredens precies plaats vinden? Wanneer de doe-activiteiten zijn en waar er wat te eten en drinken valt? Houd dan de website www.hobnob.nl in de gaten en volg hen op Facebook en Instagram.

“Wij als HobNob-team hopen dat heel Almelo en omstreken op 6 juli een bezoek brengt aan het festival en van een gezellige HobNob dag geniet”, laat André Tuller weten. Hij is één van de bestuursleden van het eerste uur.

Vrijwilligers

Mocht je als vrijwilliger willen helpen? Er is al een heel team van vrijwilligers die samen een hele gezellige groep vormen, maar bij de op- en afbouw hebben ze nog wat mannen en vrouwen met spierballen nodig. Aanmelden kan via de website: https://hobnob.nl/over-hobnob/vrijwilligers/